Ispovest Monike Levinski, bivše ljubavnice Bila Klintona: On me je iskoristio!

Monika Levinski (40), bivša ljubavnica bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, u ekskluzivnom članku za Vaniti Fair osvrnula se na aferu zbog koje je razmišljala o samoubistvu.

- Duboko žalim zbog onoga što se dogodilo između mene i predsednika Klintona. U nekim krugovima smatraju da je Klinton kupio moje ćutanje. Zašto bih se inače suzdržavala da progovorim o svemu, misle oni. Uveravam vas da je to daleko od istine. Konačno sam odlučila dati mojoj prošlosti svrhu , a koliko će me to koštati, uskoro ću saznati - započela je Monika svoju prvu ispovesti posle više godina ćutanja.

Za sada su objavljeni samo neki delovi članka koji će Vaniti Fair u celosti objaviti za nekoliko dana. Levinski je ostala pri tome da je njena afera s Klintonom bila između dve odrasle osobe koje su pristale na nju.

Ono što je najviše pogodilo je bilo javno poniženje koje je doživela u skandalu koji je trajno uticao na njen život.

- Naravno, moj šef me iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj pečat je ostao jer je bio prožet moću – smatra Levinski i tvrdi da je posle skandala odbila ponude koje bi joj donele preko 10.000.000 dolara, ali je smatrala da to ne bi bilo ispravno.

Posle afere živela je u Londonu, gde je magistrirala socijalnu psihologiju na LSE- ju. Živela je i u Los Anđelesu, Njujorku i Portlandu. Tokom tog vremena bila je na mnogo razgovora za posao, ali su je prema njenim rečima, poslodavci stalno odbijali zbog njene prošlosti.

U nekim slučajevima bi joj ponudili posao, ali “iz pogrešnih razloga”. Naime , rekli su joj da bi posao koji bi obavljala uključivao prisustvovanje na raznim događajima gde bi bili prisutni i mediji.

Jedan od događaja koji ju je posebno potresao desio se 2010. godine kada je brucoš Tiler Klementi (18) tajno snimljen dok se ljubio sa muškarcem zbog čega je počinio samoubistvo.

Levinski piše kako je plakala kada je čula za taj slučaj, zbog čega je njena majka bila posebno uznemirena.

- 1998. godine me nije ispuštala iz vida. Tada sam bila sklona samoubistvu pa je nedeljama bila uz moj krevet. Zbog straha i sramote koje sam proživljavala plašila se da se ne ubijem. Plašila se da ću bukvalno umreti od srama – tvrdi Levinski, ali dodaje kako ipak nikada nije pokušala počiniti samoubistvo uprkos tome što je nekoliko puta tokom istrage pomišljala na njega.

Tragedija mladog studenta je promenila značenje njene patnje.

- Možda ću, ako podelim svoju priču, pomoći drugima u trenucima njihovog najvećeg poniženja. Pitam se kako pronaći i dati svrhu svojoj prošlosti – piše Levinski.

Ona dodaje kako je u trenutku kada je procurela vest o njenoj aferi s Klintonom bila najosramoćenija osoba na svetu.

- Možda sam i prva osoba čije je globalno poniženje došlo zahvaljujući Internetu – zaključuje Levinski kojoj je trenutni cilj da pomogne žrtvama poniženja i zlostavljanja preko Interneta.

Izvor: telegraf.rs

Pogledajte još