Žena postavila snimak svog abortusa na YouTube!

Emili Lets, savetnica pacijenata o pitanju abortusa i sama se podvrgla ovom zahvatu, a odlučila je da ceo proces snimi i postavi na YouTube.

- Pacijenti u klinici me uvek pitaju da li mogu da se poistovetim sa njima, da li sam i ja imala abortus. Imam li dece… Obično sam govorila da “nikada nisam imala abortus, ali…” Dok sam bila trudna i čekala intervenciju pomislila sam, ‘čekaj malo, mogu ovo da iskoristim – otkrila je savetnica.

Nakon što je procedura gotova Emili je pred kamerom rekla “završila sam, jej”, a kasnije je pojasnila da je znala da ne može da brine o detetu i da otac nije bio uključen u odluku.

- Mogla sam da uzmem pilulu za prekid trudnoće, ali sam odlučila da uradim ono čega se žene najviše boje. Htela sam da pokažem da nije zastrašujuće i da postoji nešto kao pozitivna priča o abortusu – rekla je Letsova.

Ona ni posle mesec dana ne žali zbog svog postupka.

- Ne osećam se kao loša osoba niti sam tužna. Oduševljena sam time što mogu da imam dete, da stvorim život. Znam da sam uradila ispravnu stvar jer je bila ispravna za mene i ni za koga drugog – odlučna je žena.

Inače, ona je zatrudnela slučajno jer nije koristila kontraceptivna sredstva, a nakon ovog događaja prešla je na trajnu kontracepciju.

Šta vi mislite o njenom postupku?

izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još