Boks umesto košarke: Tuče na terenima u Srbiji!

Nova nemila scena u srpskoj košarci, na utakmici između FMP-a i Partizana, dala je povod da se prisetimo “bokserskih” okršaja na mečevima igre ispod dva obruča.

Ovo nije samo prisećanje, već i opomena i pitanje dokle više, naročito ako se zna da domaće košarkaško takmičenje ne donosi plasman u evropska takmičenja.

FMP – Partizan

Glavni krivci za sukob u Železniku bili su kapiten crno-belih Žofri Lovernj i igrač domaće ekipe Ivan Smiljanić.

Posle međusobnog koškanja u ovaj dvoboj se umešao Dunđerski u želji da zaštiti svog saigrača, a vrlo brzo i igrači oba tima.

Crvena zvezda – MZT

Ovosezonski duel crveno-belih i MZT Skoplja obeležio je sukob Marka Tejića i Georgija Čekovskog.

Posle jednog oštrijeg prekršaja Uroša Lučića nad krilnim centrom crveno-belih, Tejić je u besu ošamario ni krivog ni dužnog Georgi Čekovskog, a igrači oba tima su za tren oka napravili veliku gužvu.

Hemofarm – Partizan

Vrščani i crno-beli odigrali su mnogo mečeva za titulu, ali će ovi lepi sportski okršaji ostati u senci tuča. Prva epizoda “pesničenja” košarkaša Partizana i Hemofarma bila je u sezoni 2005/06.

Tada su se prvo pokačili Novica Veličković i i Maršal, da bi se potom uključili svi igrači ove ekipe. Posle ove utakmice protiv Dejana Milojevića i Nikole Lončara podnete su i krivčne prijave.

Nastavak neslavnih okršaja ova dva kluba desio se u finalu domaćeg prvenstva 2010. godine.

Glavni krivci za incident bila su dvojica centara Aleks Marić i Raško Katić, posle čega je ovaj dvoboj prerastao u opštu tuču.

Crvena zvezda – Partizan

Utakmice dva najveća srpska kluba prepune su tenzija, koju dodatno u posledenje vreme podgrevaju Duško Vujošević i Nebojša Čović.

Pritisak sa tribina neretko se prenosi i na igrače, a sukob između Davisa Bertansa i Bojana Subotića u finalu prošlogodišnjeg plej-ofa samo je jedna od tuča između večitih.

“Blizak susret” imali su i Aleks Marić i Elmedin Kikanović na derbiju nekoliko sezona ranije. Zbog nešto grubljeg faula centra crveno-belih silom je odgovorio Marić, posle čega je nastala velika gužva na parketu.

Treba napomenuti i incident, koji su izazvali Dejan Milojević i Tundži Avodžobi, posle kojeg Nigerijac nije želeo da napusti parket dvorane Pionir.

JUNIORI: Partizan – Crvena zvezda

Šta tek reći za tuču u finalu Juniorske lige Srbije u Čačku prošle godine?

Opšta tuča započela je faulom košarkaša Partizana Vasilija Pušice nad Petrom Skoknićem, da bi se zatim uključili Nikola Milutinov i Marko Tejić, a za njima i ostatak članova oba tima.

Posle ovog skandala trener crveno-belih Slobodan Klipa je povukao svoje igrače u svlačionicu, a iako je meč registrovan u korist crno-belih odlukom komesara Aleksandra Rašinca, pitamo se da li je to uopšte bitno?

Umesto tuča više bismo u budućnosti voleli da se prisećamo lepih i atraktivnih poteza igrača, a s obzirom na tenzije između dva najveća srpska kluba, neće biti iznenađenje ako i u finalu plej-ofa budemo gledali nemile scene.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još