Prvi GRUVLEND FESTIVAL

Gruvlend je studio, izdavačka kuća i platforma za produkciju i promociju muzike koju su osnovali članovi benda Zemlja Gruva kada i sam bend, pre 4 godine. Misija Gruvlenda je da pruži podršku domaćim i neafirmisanim autorima, da ih stimuliše, afirmiše, edukuje i podrži u širenju kvalitetne muzičke scene u Srbiji, bez obzira na žanrove u kojima oni stvaraju.

Festival Gruvlend će predstaviti autore čije će se pesme naći na istoimenoj net etiketi. Veoma zanimljiva je šarenolikost muzičkih žanrova autora koje Gruvlend predstavlja, a koji se kreću od šlagera, preko regea, dancehalla, rock’n’rolla, elektro, hip hopa do r’n’b-a.

Neki od autora su poznati beogradskoj publici kao Hornsman Coyote, BegeFank, Marko CYA, Srđan Marković, dok će zanimljive muzičke pojave kao Luke Black, Tommy T, Prašine, Dema, Beograd tek čuti.

Do samog festivala, publika može da posluša singlove Duh Paranoje beogradskog benda Prašine, Ti i ja autora Srđana Markovića, koji su objavljeni 2013, zatim najsvežiji i iznenađujuće zapažen singl DGENERATION za mladog i talentovanog Luke Blacka koji nedavno objavljen, i singl Sweet Music u saradnji Hornsman Coyote/ MC Milovan / Tommy T, koji će biti objavljen krajem aprila. Singlovi će biti dostupni i na muzičkim servisima kao što su iTunes, Deezer, Spotify, Beatport itd.

Pre nastupa izvođača, zainteresovani mogu da pogledaju video o autorima, u produkciji Gruvlenda i theNO filma. Video je urađen u formi intervjua, gde svaki autor govori o svom projektu, o načinu stvaranja muzike, o tome šta je muzika i koji bi uticaj kao autor voleo da ostvari. Cilj videa je da predstavi autore, i naglasi raznovrsnost pristupa i poimanja muzike. Do samog festivala, delove intervjua možete pogledati na Gruvlendovom YouTube kanalu Gruvlend predstavlja.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i preko EVENTIM mreže, po ceni od 400 dinara

Pogledajte još