MAJSTOR SE VRAĆA: Vlatko Stefanovski objavio novi album "Seir"

Stefanovski će novinare upoznati sa novim albumom i izvesti nekoliko pesama a narednog dana družiće se sa fanovima od podneva u radnji Jugotona u Nušićevoj, gde će potpisivati album na kome se nalazi 10 novih pesama čiju muziku, tekstove, aranžmane i produkciju potpisuje sam Stefanovski.

Album "Seir" je snimljen u Esoteria Sound Studiju, a kao gosti Stefanovskom su se pridružili Rade Šerbedžija (vokal), Damir Imeri (klavijature i električni piano), Karolina (vokal), Gjoko Maksimovski (bas), Dino Milosavljević (bubnjevi), Vasko Atanasovski (bariton i soprano saksofon).

Na albumu sa Stefanovskim radili su i Zoran Madžirov (vibrafon), Marko Ramljak (violina), Kiril Kuzmanov (tenor saksofon), Trajče Velkov (truba), Vasil Hadžimanov (električni piano), Mite Dimovski (dodatne perkusije) i gudački kvartet "Zografski". Fotografije potpisuju Jan Stefanovski i Kristijan Panovski, a dizajn Srđan Vučić.

Stefanovski je počeo da svira gitaru sa 13 godina a kao tinejdžer osnovao je kultni bend "Leb i sol" sa kojim je nastupao širom sveta i snimio brojne albume. Od sredine devedesetih Stefanovski razvija uspešnu solo karijeru, snima albume "Cowboys & Indians", "Sarajevo", "Vlatko Stefanovski trio", "Kula od karti", "Thunder from the blue sky", sa sjajnim gitaristom Miroslavom Tadićem snima albume "Krushevo", "Treta majka", "Live in Belgrade" i "Live in Zagreb".

Poslednjih nekoliko godina Stefanovski je stvarao muziku za film, teatar i balet, svirao i snimao širom sveta sa vrhunskim izvođačima kao što su Tomi Emanuel, Štokelo Rozenberg, Giboni, Jan Akerman, Theodosi Spasov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katče, Toni Levin.

Takođe je nastupao sa značajnim svetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, MDR Leipcig simfonijski orkestar, Filharmonijom Monte Karlo, Bečkim Tonkunstler orkestrom, Simfonijetom Sofije, Slovenačkom filharmonijom, Studentskim simfonijskim orkestrom Makedonije, FoolCool Jaž big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV big band, RTV Srbija Big band.

alo

Pogledajte još