Osnovan Samostalni sindikat sportista Srbije

BEOGRAD, 24. avgusta 2009. (Beta) - Samostalni sindikat sportista Srbije, koji će delovati u okviru centrale Saveza samostalnih sindikata Srbije osnovan je u Beogradu.

Sindikat samostalnih sportista Srbije obuhvata sve sportove i sportiste sa invaliditetom u svim granama sporta. Za predsednika je izabran bivši fudbaler i trener Miloš Đolović, sekretar je Marina Cvetković, a izabrano je i Predsedništvo tog sindikata.

Sekretar Samostalnog sindikata sportista Srbije Marina Cvetković rekla je da će osnovni cilj sindikata biti pružanje pomoći sportistima u ostvarenju njihovih prava, unapređenju rada i života, kao i poboljšanje položaja sportista.

"Trudićemo se da popravimo položaj aktivnih sportista ali i veterana koji su proslavljeni u raznim granama sporta a danas su zaboravljeni. Našim sportistima je potreban sindikat", navela je Cvetković u saopštenju.

Cvetković je pozvala sportiste da se priključe sindikatu jer će tako moći da ostvare bolju zdravstvenu zaštitu i unaprede uslove rada, ali i besplatnu pravnu pomoć u slučaju povrede njihovih prava.

Pogledajte još