Tužna ispovest: Goca Tržan otkrila zašto ne može da dobije bebu!

Pevačica Goca Tržan otkrila je da boluje od dijabetesa i da zbog toga ne uspeva da se ostvari kao majka po drugi put.

"Imam dijabetes tipa dva. Insulin mi je veoma povišen i on utiče na upalne procese u organizmu. Zbog toga nisam mogla da zatrudnim", kaže pevačica.

Ona dodaje da je tek nedavno ustanovila da ima ovu bolest. Bila je na rigoroznoj dijeti i sada prima terapiju zahvaljujući kojoj su joj se povećale šanse da se prirodnim putem ostvari kao majka sa verenikom Rašom Novakovićem.

"Pre nego što sam počela sa terapijom, morala sam da uradim 44 testa, plus onaj na opterećenje glukozom. Imam tu insulinsku rezistenciju, odnosno vrlo povišen insulin, koji je baš opasan. Bila sam na veoma strogoj dijeti 25 dana. Jela sam samo malo mesa, malo salate i jednu jabuku. I primam terapiju za povišen insulin", kaže Goca, i dodaje da radi na potomstvu:

"Raša i ja radimo na tome da zatrudnim prirodnim putem. Ako se do Nove godine ne desi prirodno, onda ćemo ipak otići na veštačku oplodnju".

Ona ističe da dijabetes mnogi ljudi imaju, a da toga nisu ni svesni.

"Mislim da se bolest pojavila posle trudnoće. Povišeni insulin izaziva neredovna ishrana. Prvi simptom su poteškoće u gubljenju kilograma. Ako ne jedeš, prirodno je da smršaš, ali insulin zaustavlja potrošnju kalorija. Bila sam u fazonu da stalno nešto grickam. Sad imam četiri obroka dnevno. Smem da jedem sve, ali u ograničenim količinama", kaže pevačica.

kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.