Beograd: Muškarac ranjen iz vatrenog oružja

Dogodila su se i dva saobraćajna udesa u kojima su dva lica povređena, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star 40 godina oko 02.35 časova u Ulici Poručnika Spasića i Mašere zadobio je iz vatrenog oružja prostrelnu ranu podlaktice, rekla je Macura.

Gužva na Pančevačkom mostu zbog sudara
Zbog sudara tri kombija na Pančevačkom mostu i Zrenjaninskom putu formirala se gužva. Tri kombija sudarila su se u blizini silaza sa Pančevačkog mosta u smeru ka centru grada zbog čega saobraćaj na mostu praktično stoji. U nezgodi, srećom, nije bilo povređenih. Saobraćajna policija pokušava da pokrene saobraćaj u ovom delu grada.

U saobraćajnom udesu oko 01.10 časova u Ulici Vojisilava Ilića muškarac star oko 40 godina zadobio je razderotinu glave, a prevezen je na VMA, istakla je portparol Hitne pomoći.

Motociklista, muškarac star oko 30 godina, u udesu oko 19.15 časova na uglu ulica Ladnih voda i Mirijevskog bulevara, zadobio je oguljotinu ruke, a prevezen je na VMA, kazala je Macura.

Tokom noći Hitna pomoć je u Beogradu obavila 115 intervencija od kojih 27 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 263 intervencije od kojih 88 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, srčani bolesnici, osobe sa hipertenzijom i psihijatrijski pacijenti, dodala je portparol Hitne pomoći.

Macura je upozorila da će zbog trenutnih vremenskih prilika najviše trpeti hronični bolesnici, ali da i relativno zdrave osobe mogu osetiti pospanost, dekoncentrisanost, promenu raspoloženja i prolećni umor i savetovala oprez u saobraćaju.

Izvor: Blic

Pogledajte još