Požurite, leto je na pragu: 4 vežbe da zategnete “pozadinu”!

Marširanje sa podignutim kukovima

(old_image)

Lezite na pod na leđa i savijte kolena. Podignite kukove tako da vam telo formira pravu liniju od ramena do kolena. (A) Podignite jedno koleno do grudi (B), Spustite je na pod i podignite drugo koleno ka grudima. Nastavite da menjate nogu i marširajte sa podignutim kukovima. Ponovite 15 puta.

Podignite kukove i jednu nogu

(old_image)

Lezite na leđa sa levim kolenom savijenim, a neka vam desna noga bude prava i ispružena. Podižite desnu nogu dok vam ne bude u liniji sa butinom leve noge. (A) Podignite kukove, držeći podignutu desnu nogu. (B) Zastanite u tom položaju, a onda se lagano vratite u startnu poziciju. Uradite 10 puta vežbu jednom nogom, a onda isto toliko sa drugom nogom.

Lopta i savijene noge

(old_image)

lezite na leđa i stavite pete na loptu. (A) Podignite kukove tako da vam telo formira pravu liniju od ramena do kolena. (B) Bez stajanja, povucite petama loptu, tako da bude što bliža zadnjici. (C) Zaustavite se na 1 do 2 sekunde, zatim se lagano vratite u početni položaj

Dizanje i spuštanje na jednoj nozi

(old_image)

Uzmite par lakših tegova i stanite na levu nogu. Desnu nogu savijte u kolenu i podignite tako da bude paralelna sa podom. (A) Pognite se u kukovima i spuštajte se ka podu što više možete ili sve dok desnom nogom skoro ne dodirnete pod. (B) Zastanite, a onda podignite telo u početnu poziciju. Ako vam je ovo teško, možete je raditi tako da vam noga ne bude potpuno podignuta već da vrhom prstiju dodiruje pod i bez tegova. Ponovite 10 puta sa svakom nogom.

Izvor: womenshealthmag

Pogledajte još