Milijaš je dobar, a biće još bolji

BEOGRAD, 24. avgusta 2009. (Beta) - Trener engleskog fudbalskog prvoligaša Vulverhemptona Mik Mekarti izjavio je da je zadovoljan igrama srpskog fudbalera Nenada Milijaša i dodao da će on u budućnosti pružiti još bolje partije.

"On je sjajan momak, lepo se uklopio u novo okruženje. Svi ga vole i već je pokazao da ima veliki talenat. Zadovoljan sam onim što je pokazao do sada", izjavio je Mekarti za Bi-Bi-Si.

Mekarti je dodao da Milijaš u Srbiji nije igrao utakmice sa toliko intenziteta kao što je slučaj u Engleskoj. "Verovatno u Srbiji nije 'vezao' tri utakmice sa takvim intenzitetom, pogotovo što sada igra za tim koji je povratnik u prvu ligu. Milijaš je u Srbiji igrao za jednu od najboljih tamošnjih ekipa Crvenu zvezdu", kazao je Mekarti.

Milijaš je u prve tri utakmice u šampionatu igrao odmah iza napadača Vulverhemptona.

"Verujem da mu je fizički još uvek pomalo teško da se navikne na ovdašnji fudbal. Jednostavno, svakom igraču je potrebno vreme da se adaptira na novu sredinu", zaključio je Mekarti.

Milijaš je letos došao u Vulverhmepton iz Crvene zvezde, a posle meča sa Vest Hemom izabran je u idealni tim prvog kola engleske Premijer lige.

Pogledajte još