VLADA DALA ROK: Dve nedelje za pripremu Zakona o radu

On je rekao da je danas će Radna grupa, koja u ponedeljak 8. maja, započeti svakodnevni rad na izmenama nacrta izmena zakona o radu, kako bi ga pripremila u roku koji je dobila od Vlade Srbije.

"Dat nam je rok od dve sedmice da se dogovorimo o izmenama Zakona o radu. Kako nam je rečeno, ili ćemo se dogovoriti ili ćemo pustiti da to Vlada uradi", rekao je Miletić.

On je dodao da je na današnjem sastanku članovima Radne grupe za Zakon o radu podeljeno rešenje Ministarstva rada o porširenju Radne grupe clanovima iz Privredne komore Srbije.

"Sem toga, u radnoj grupi je ostalo sve manje, više isto, a socijano partneri imaju po dva člana", rekao je Miletić i dodao da je članovima Radne grupe podeljen i tekst radne verzije nacrta Zakona o radu koji je pripremilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Uz napomenu da taj tekst nije pročitao, Miletić je rekao da ocekuje da će Radna grupa u ponedeljak nastaviti razgovere tamo gde su do sada u pregorima stigli predstavnici vlasti, poslodavaca i sindikata.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, današnjim sastankom Radne grupe predsedavao je miistar Aleksandar Vulin.

Članovi Radne grupe su se, kako se ističe, saglasili da će svakodnevno raditi na pripremi nacrta zakona kako bi ga završili u što kraćem roku.

Do sledećeg sastanka u ponedeljak, 12. maja, članovi će se upoznati sa tekstom radne verzije Nacrta zakona koji je pripremilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, navodi se u saopštenju.

Radnu grupi čine predstavnici Vlade, odnosno ministarstava rada, finansija i privrede, UPS-a, dva reprezentativna sindikata - Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost, i od danas i PKS.

Dogovoreno je i da PKS, zbog značaja koji će imati u primeni zakona o radu u praksi, učestvuje u njegovoj izradi.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još