Đilas i Pajtić jedini u trci za predsednika DS

Đilas bi, kao je navedeno, za potpredsednike stranke mogao da predloži Dragana Šutanovca, Borislava Stefanovića i Natašu Vučković, a Pajtić Dejana Nikolića i Gordanu Comić.

I Pajtić i Đilas moraju da predlože najmanje po još jednu ženu za kandidata za potpredsednika stranke, jer po Statutu DS ima pet potpredsedničkih mesta, od toga su dva rezervisana za žene.

Za pripremu Izborne skupštine, koja je zakazana za 31. maj, zadužen je Organizacioni odbor čiji je predsednik Dušan Elezović.

Organizacioni odbor usvaja sve pravilnike o kandidovanju, kampanji, broju delegata, načinu vođenja kampanje i ti pravilnici svima stoje na raspolaganju na sajtu DS.

Organizacioni odbor prati i poštovanje pravila, posebno vodi računa o tome da se o procesu kandidovanja za stranačke funkcije ne izlazi u javnost pre isteka roka za kandidaturu.

Kada je reč o procesu kandidovanja, oni koji pretenduju na funkcije u stranci - predsednik, potpredsednik, član Glavnog odbora, imaju rok nedelju dana do izbora da to i učine, dok oni koji žele da se kandiduju za delegate, to mogu učiniti do dve šedmice pred održavanje skupštine.

Đilas i Pjatić su u procesu formiranja svojih timova, a kako su preneli štampani mediji, Nikolić će biti šef izbornog štaba Pajtića, dok će izbornu kampanju aktuelnom predsedniku demokrata voditi Ljuban Panić.

Izvor: Dnevno.rs

Pogledajte još