Manijak u Vladi Srbije: Spopadao službenicu, pa pretio njoj i porodici

Ona je predsedniku komisije Zoranu Ćiroviću i ostalim članovima tog tela, u februaru ove godine, poslala mejl u kojem je navela da je od Nedića, tada zamenika generalnog sekretara Vlade, “trpela najozbiljnije oblike mobinga”.

Pismo svojim saradnicima, do kojeg je došao “Blic”, L. J. je poslala neposredno pre sednice na kojoj je trebalo da bude razmatrano njeno razrešenje. Ona je tom prilikom priznala da je Nedić “politički lobirao prilikom njenog imenovanja”.

"Jedini razlog za moje razrešenje je pritisak Novaka Nedića. Od kako sam postavljena na mesto sekretara komisije, on me je seksualno uznemiravao i pritiskao da stupim u odnose sa njim"
, napisala je L. J.

Ona je dodala da joj je konstantno prećeno, kako njoj, tako i članovima njene porodice.

"Pošto nisam pristala da stupim u bilo kakvu vrstu odnosa sa gospodinom Nedićem, pokrenuo je proceduru za moje razrešenje"
, ispričala je ona.

Nakon poslatog mejla svojim nadređenima i kolegama, postupak njenog razrešenja je obustavljen i sve se završilo na tome. Nedić do danas nije ni krivično ni profesionalno odgovarao.

"Nisam podnela krivičnu prijavu. Ostalo ne mogu da komentarišem. Molim vas, razumite me",
kratko za “Blic” kaže L. J.

Novak Nedić, koji je u međuvremenu sa mesta zamenika unapređen na funkciju generalnog sekretara Vlade, demantuje da se bilo šta od ovog desilo.

"Bože sačuvaj. To je apsolutno naopaka priča. Neko hoće da mi naškodi. Zovite je, siguran sam da će vam sve demantovati. Možemo i da se vidimo svi zajedno"
, navodi Nedić.

Našu priču, međutim, potvrđuje Zoran Ćirović, predsednik Komisije za hartije od vrednosti, koji u izjavi za “Blic” kaže da se L. J. žalila na seksualno uznemiravanje i mobing.

"Tačno je da mi se žalila putem mejla, a ona i ja smo imali i poseban razgovor na tu temu. Na tome se završilo, jer nikad nije razrešena, niti je to pitanje ikada bilo na dnevnom redu",
priča Ćirović.

On, međutim, priznaje da povodom Nedićevog mobinga i seksualnog uznemiravanja ništa nije uradio.

"To je bilo irelevantno, jer je ona ostala na svom radnom mestu. Nisam mogao ništa da preduzmem, jer Nedić nije bio zaposlen u komisiji. Postupak ne može da se pokrene ukoliko se ne radi o zaposlenima istog kolektiva. U kolegijalnom razgovoru predložio sam joj da se obrati drugim nadležnim državnim organima. Ne znam da li je. Pretpostavljam da nije, jer mi ništa nije rekla
", zaključuje Ćirović.

Izvor: Blic

Pogledajte još