Vlada nagrađuje seksualno uznemiravanje?

Informacija da je Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije, u februaru ove godine L. J. prijavila svojim nadređenima za seksualno uznemiravanje i mobing, u Nemanjinoj 11 nikoga nije uznemirila. Kako se saznaje, povodom ovog slučaja u Vladi neće biti pokrenuta nikakva istraga.

- Ona se sprovodi na osnovu nečije tužbe. Nadležni organi mogu da sprovedu istragu samo na osnovu krivične prijave - navodi naš izvor blizak Vladi.

„Blic“ je juče objavio da je funkcionerka Komisije za hartije od vrednosti L. J. poslala mejl predsedniku komisije i članovima tog tela u kojem je navela da je od Nedića, od njenog imenovanja, trpela „najozbiljnije oblike mobinga“. Pismo je poslala neposredno pre sednice na kojoj je trebalo da bude razmatrano njeno razrešenje. U njemu je navela da je Nedić, tada zamenik generalnog sekretara, politički lobirao za njeno imenovanje.

- Otkako sam postavljena na mesto sekretara komisije, on me je seksualno uznemiravao i pretio meni i mojoj porodici. Pošto nisam pristala da stupim u bilo kakvu vrstu odnosa s njim, pokrenuo je proceduru za moje razrešenje - ispričala je L. J.

Da se ona žalila na seksualno uznemiravanje potvrdio nam je i predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović. On je izjavio da joj je preporučio da se žali drugim nadležnim državnim organima.

L. J. krivičnu prijavu nije podnela, jer se od njenog razrešenja odustalo. Od momenta kad je obavestila nadležne o mobingu koji je trpela, Nedić je i prestao da je uznemirava. Usledilo je zatim njegovo unapređenje na mesto generalnog sekretara.

Izvor: Blic

Pogledajte još