"Lasta" od sutra u štrajku: "Ne damo da nam smanje plate!"

0

Radnici Saobraćajnog preduzeća "Lasta" od sutra će stupiti u štrajk, s obzirom da su propali i današnji pregovori štrajkačkog odbora sa čelnicima preduzeća, kažu iz štrajkačkog odbora preduzeća.

– Nažalost, nismo uspeli da postignemo dogovor sa čelnicima preduzeća. Ponudili su nam isplatu zaostalih zarada do 26. maja, uz uslov da pristanemo na umanjenje plata od 10 odsto, kao što nalaže odluka Vlade za sva javna preduzeća. Pokušali smo da im objasnimo da mi nismo javno preduzeće, već da velikim delom poslujemo i po tržišnim uslovima, kao i da su nam plate u proseku manje od radnika u javnom, sektoru, ali to nije prihvaćeno – rekao je za “Blic”

Tomić objašnjava da će sutra u 7 sati u Beogradu i svim ostalim gradovima Srbije u kojima “Lasta” posluje početi štrajk, tokom kog će autobusi ovo preduzeća saobraćati minimalno, na nivou od 70 odsto kapaciteta.

– Zakon o štrajku nam ne dozvoljava da ukinemo sve linije, a moramo da pazimo i da ispunimo prethodne dogovore sa privatnim firmama koje su nas unajmile, kako ne bismo plaćali penale i dodatno oštetili preduzeće. Molimo Beograđane za razumevanje – Tomić.

Inače, radnici ovog saobraćajnog preduzeća nisu dobili aprilsku platu, a isplaćeno im je samo pola martovskih zarada.

Izvor: Blic

Foto: youtube printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.