Velika Kladuša: Bombaš u diskoteci povredio 30 osoba

U Bihaću i Cazinskoj Krajini danas je vladala vanredna situacija.Naime, u ranim jutarnjim časovim,oko 3,30 časova,u punoj diskoteci „Eks“ u Velikoj Kladuši ubačena je bomba od čije je eksplozije i jake detonacije povređeno tridesetak devojaka i mladića.

Dežurni operativac MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) saopštio je da su svi oni prebačeni u Kantonalnu bolnicu „Dr Irfan Ljubjankić“ u Bihaću.Oko deset časova u nedeljno prepodne iz ove ustanove je saopšteno da je na obradi i daljem lečenju zadržano 17 lica od kojih je jedno bilo sa povredama opasnim po život dok je četvoro zadobilo teške opekline i povrede po telu.

- Radi se o povredama gornjih i donjih ekstremiteta i glave.Nekoliko njih je prošlo operacioni tretman, a ortopedska i hirurška sala nalazi se u maksimalnoj funkciji,saopštila je Maja Hadžimehmedović,portparol Kantonalne bolnice u Bihaću.

U i oko objekta diskoteke „Eks“ prepodne obavljenje uviđaj od strane sektora kriminalističke policije MUP-a USK.„Novosti“ iz nezvaničnih ali pouzdanih izvora saznaju da je bombu na vršnjake bacio Emir Pajazetović iz Velike Kladuše.Reč je o osobi koja je poznata policiji po brojnim krivičnim delima razbojništva,a nalazi se i u registru uživalaca droge.

Pajazetović je u ovoj nesreći takođe zadobio povrede i sa ostalim nastradalim smešten je u bihaćku bolnicu. Pre izvesnog vremena on je izvršio još jedno slično krivično delo – bacivši bombu na jedan ugostiteljski objekat u Velikoj Kladuši.

Ovaj nemio događaj uzbudio je stanovništvo Cazinske krajine budući da ovde još uvek traju političke i ideološke podele i posledice ratnih sukoba.

Novosti.rs

Pogledajte još