REŠENA MISTERIJA: Šta, zapravo, žele devojke, a šta zrele žene

0

Nema muškarca koji će reći da se ženama ne može ugoditi! Nežniji pol im je prava misterija, koliko god se trudili, ne mogu da ih shvate i otkriju štao ne žele. Zato su im naučnici priskočili u pomoć…

Ima dobar posao, ambiciozan je i zgodan … Može li biti bolje od toga? Iako žene dobar deo života provedu sanjareći o arhetipu “idealnog” muškarca, pre ili kasnije dame postanu svesne da su neki drugi kvaliteti važniji.

Mlađe žene žele da njihov partner bude uspešan, bogat i zgodan, a u zrelim godinama traže osećajnog čoveka koji razume njihove potrebe. Godine i iskustvo donose i saznanje da princ na belom konju ne postoji i žene na prvo mesto počinju da stavljaju emotivnu bliskost s partnerom.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 9.000 žena starosti između 16 i 75 godina, pokazalo je da su finansijsko stanje i ambicioznost dva najvažnija faktora za mlađe žene, od kojih je čak polovina priznala da želi partnera koji sebi može da dozvoli da im ugađa i obasipa ih darovima i pažnjom.

Četvrtina devojaka koje su učestvovale u anketi želi vezu s ambicioznim muškarcem koji gradi uspešnu karijeru. Međutim, ta očekivanja se menjaju kako postaju starije. Žene u zrelim godinama žele nekoga ko će im pružiti sigurnost i razumevanje i biti uz njih i kada im je teško.

Anketa sprovedena na sajtovima Netmums i Saga, posvećenima porodici, pokazala je i da je mladim devojkama mnogo bitnij fizički izgled potencijalnog partnera.

Interesantno je kako se očekivanja žena menjaju s godinama. Mlade devojke žele da njihov partner ima sve – izgled, novac, karijeru, ali i da bude iskren. U zrelim godinama, dame očekuju pre svega nežnost i razumevanje, a žele i da njihov partner bude odgovoran, i da ima smisla za humor“, kaže Siobhan Frigard iz Netmums.

Ipak, bez obzira na godine, žene se slažu da je seksualna privlačnost neohodan element veze. “Rezultati istraživanja pružili su nam interesantne podatke. Žene u 50. godinama jednako vrednuju seksualnu privlačnost partnera kao i mlađe ispitanice. Izgleda da se ipak ne zaboravlja ono što nas je u prvom trenutnu privuklo na partneru”, kaže Ema Soams iz Saga magazina.

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.