Rusi posvađali Crnogorce: Publika dala 12 poena, a žiri ih precrtao

0

Žiri iz političkih razloga nije dao Rusiji nijedan poen, tvrdi poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

Predsednik Odbora za evropske integracije i poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović optužio je juče crnogorski žiri da je namestio rezultate glasanja za Eurosong. Radunović je pozivajući se na zvanični sajt Eurosonga saopštio da crnogorski žiri iz političkih razloga kompoziciji Rusije nije dodelio nijedan poen bez obzira na volju gledalaca iz Crne Gore.

Na sajtu www.eurovision.tv je potpuno transparentno prikazan proces glasanja. Rusija je dobila najviše glasova crnogorske publike, ali je žiri uspeo da koriguje gledaoce kako se DPS ne bi obrukao pred prijateljim – napisao je Radunović.

Korigovanje publike
Publika je dala 12 bodova Rusiji, ali žiri nije smio da “dozvoli tu sramotu”, pa je korigovao plasman Rusije tako da ne dobije nijedan bod od pretendenta na članstvo u NATO! Ima li kraja bruci i sramoti ove jadne zemlje? – kazao je Radunović.

Po pravilima Eurosonga, gledaoci i stručni žiri odlučuju o glasovima za svaku pojedinačnu državu.

– Zaista nisam mislio da ću se jutros baviti Eurosongom. Čak sinoć nisam ni odgledao sve pesme. Jesam Sergeja, bio je odličan. Ali kao neko ko je svjestan koliko je sve u ovom društvu politički kontrolisano – do izopačenosti, posumnjao sam odmah u rezultate koje smo čuli iz podgoričkog žirija. I nije trebalo puno da tražim. Na zvaničnom sajtu eurovision.tv transparentno je prikazan cio proces glasanja (još jedan razlog zbog čega treba da zavidimo Evropi!) – kaže Radunović.

blic

Foto: Screenshot

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.