Veličina možda nije važna, ali evo šta jeste!

1. Pivski stomak: Uprkos tome što će mnogo žena reći kako je trbuščić kod muškarca vrlo seksi, budite oprezne jer je preveliki stomak povezan s visinom testosterona, muškog hormona koji je zadužen za libido. Masne naslage oko struka itekako utiču na libido, posebno kod muškaraca iznad 30 godina.

- Testosteron je poput goriva koje pokreće automobil. Ako je nizak to znači da ima premalo goriva što se manifestuje umorom, bezvoljnošću i manjkom seksualne želje te smanjenom plodnošću - bjašnjava doktor Hario Fiš, autor knjige "Size Matters".

2. Fizička aktivnost: Ako je seks u vašem životu visoko na lestvici životnih prioriteta, za vas je svakako fizički aktivan muškarac. Pripadnici jačeg pola koji se bave sportom ili nekom drugom fizičkom aktivnošću imaju viši nivo muškog hormona, a samim time i i viši libido. Testosteron je potreban i za jačanje mišićne mase, pa ako se vaš muškarac može pohvaliti snažnim bicepsima ili seksi trbušnjacima zasigurno će se njegova snaga pokazati i u seksualnoj izdržljivosti.

3. Alkohol uništiva libido: Velike količine alkohola kao i pušenje u velikoj količini utiču na muški libido. Pušenje sužava krvne žile što znači i slabiji protok krvi u muški polni organ, što potom može uzrokovati probleme s erekcijom. Isti učinak ima i ispijanje velikih količina alkohola u šta su se verovatno uverile mnoge žene koje su nakon odličnog noćnog provoda umesto vruće zabave dobile uspavanog lepotana.

4. Veličina testisa: O dugoročnom seksualnom potencijalu vašeg partnera možete saznati i uz pomoć njegovih testisa. Normalne dimenzije su veličine oraha. Ako su manja, to bi značilo da imate razloga za brigu. Manji testisi znače i manju "fabriku" spermatozoida.

5. Dužina odnosa: Minimalna dužina seksualnog odnosa je dva minuta, a sve kraće od toga (izuzev strastvenog seksa na brzaka) smatra se preranom ejakulacijom. Isto važi i za muškarce kojima treba čitava večnost. Za predugi seks je odgovorna i prečesta masturbacija, kao i lekovi poput antidepresiva. Sredina je uvek najslađa.

Pogledajte još