Moda na drugačiji način - IV Belgrade Alternative Fashion Event

Modne revije podeljene su u četiri tematska segmenta, a svaki od njih označava dizajnerski jezik koji će u njima preovlađivati. Prvi dan BAFE-a, započeće segmentom pod nazivom Dark geometric fashion. U njemu će biti predstavljeni pretežno minimalistički odevni komadi, koje će karakterisati svedenost i prisustvo bele, crne i sive boje. Neobični printovi i izbori tekstila biće glavna ideja segmenta Textil invent you.

Drugi dan započeće Pure&Alternative segmentom, u kome će glavnu reč voditi čiste i jednostavne, ali i neobične forme inspirisane svemirskim oblicima. Belgrade casual odeljak činiće komadi koje je moguće nositi na svakom (ne)običnom događaju. Akcenat će biti na nosivosti i praktičnosti.

Moderno i klasično viđenje odevanja Ane Karenjine biće tema revije diplomaca škole Tehnoart, kojom će program dugog dana događaja biti završen.

Posetioci četvrtog BAFE-a će poslednjeg dana manifestacije imati priliku da na radionici dekupaža ovladaju osnovama ove veštine ukrašavanja predmeta, dok će diplomci umetničke škole Tehnoart, Univerzitet Metropolitan i nekoliko samostalnih dizajnera predstaviti svoje kreacije u okviru Live dolls izložbe modnih vinjeta.

Belgrade Alternative Fashion Event je regionalna modna manifestacija čiji je cilj upoznavanje javnosti sa novom generacijom modnih dizajnera koji neguju poseban odnos prema kreiranju odevnih predmeta. BAFE organizuje i besplatne edukativne radionice iz oblasti mode i umetnosti. Ova manifestacija održava se dvaput godišnje, u maju i novembru.

Zvanična Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/bafe21

Pogledajte još