U Kinoteci se otvara prvi Festival korejskog filma u Srbiji, ulaz besplatan!

Zatim će od 14. do 18. maja izbor filmova najznačajnijih koreanskih autora biti prikazivan u Muzeju kinoteke (u Kosovskoj 11). U terminima od 18 i 20:30 sati biće prikazano ukupno deset filmova proizvedenih u proteklih desetak godina, najavila je danas Kinoteka.

Program pod nazivom "Različite boje korejske kinematografije" organizuju Ambasada Republike Koreje i Jugoslovenska kinoteka, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Film "Detektiv K: Tajna časne udovice", snimljen 2010. godine, najavljen je kao komedija i akcija, a uloge igraju Kim Sok-jun, Han Ji-min i Oh Dal-su.

Prema sinopsisu, u 16. godini vladavine kralja Džong-džoa dešava se serija ubistava u glavnom gradu Džoson. Kralj sumnja da su ona deo zavere pojedinih visokih zvaničnika da bi izbegli skandal zbog pronevere novca pa angažuje čuvenog detektiva K da reši slučaj i otkrije ko stoji iza ubistava.

Kim Džinova istraga je od početka opasna jer ga od prvog dana ubica napada. On jedva uspeva da izbegne smrt uz pomoć prodavca pasa So Pila. Zajedno kreću za đoksong da pronađu jedić, cvet u kome se nalazi ključ za rešavanje slučaja. U đoksongu sreću lepu i uspešnu poslovnu ženu Han koja, čini se, zna mnogo više tajni nego što na prvi pogled izgleda.

U sredu su na programu crna komedija "Tajni sunčev sjaj" (2007) Lee Chang-donga i drama "Bez daha" (2008) Jang Ik-junea.

Slede igrani filmovi "Kralj i klovn" Lee Joon-ika i "Sve o mojoj ženi" Min Kju-donga, animirani "Mladi i zeleni" Ahn Jae-hoona i Han Hye-jina, dokumentarni "Arhitekta govori" Jeong Jae-euna, kao i igrani "Moja majka, sirena" Park Hong-sika, "Veliki šef kuhinje" đon Jun-sua i "Ponovni tajni susret" Čang Huna.

Svi filmovi imaju titl na srpskom i engleskom jeziku, a ulaz u Muzej kinoteke je slobodan.

Izvor: B92

Pogledajte još