Kaja i Mare Na dlanu: Četiri razloga da se budite sa njima

Kako vode jutranji program, Kaja i Marko su naterani da budu ranoranioci, pa se nametnulo logično pitanje, kakvi su njihovi jutarnji rituali?

Kaja: "Svako jutro započinjem trčanjem, jer obično kasnim na posao po par minuta pa sam primorana da trčim. To je jedini način da se razbudim ali i da održim ovu vitku liniju.

Kasnite na posao da biste bili vitki i gipki nadovezao se Marko i otkrio svoje jutarnje rituale:

"Ujutru ustanem, kleknem pored kreveta pa se prekrstim tri puta pred svaki polazak na posao. Sebi poželim da i taj dan završim kao zaposlen čovek koji ima prijavljeno socijalno i penziono a plata ako stigne. Jer znato kako u Srbiji je plata mala ali nije na vreme. Nakon toga prošetam na svežem vazduhu, pripremim za ulazak u studio: uradim 100 sklekova i 100 trbušnjka. Sve je to potrebno u današnje vreme da biste bili radio voditelj.

Zbog čega se baviš ovim profitabilnim i sigurnim poslom?

Kaja: Zna se da lepi ljudi rade na televiiji a ružni na radiju pa sam ja kao muškobanjasta dama rešila da pogazim te predrasude i pokazala da na radiu može da radi i neko ko je lep. Budim se sa ljudima koje ne mogu da vidim niti da čujem ali znam da moj glas dopire do nih i to je velika satisfakcija kada se bavite ovim poslom.

Marko: U Srbiji su mediji jedni sigurno polje gde vi retko kada možete dobiti otkaz. Novinari su dobro plaćeni, zaštićeni, ne postoji nikakva vrsta političke cenzure. Narod voli novinare i voditelje pa sam ja odlučio da ne upišem Fakultete elektrotehnike ili medicine i rešio da zivim u Srbiji a ne negde na "trulom zapadu" u zemljama koje nemaju nikakvu perspektivu kao što su Danska, Nemačka, Švajcarska. Rešio sam da i duh i telo posvetim medijima zbog toga i duha i tela imam sve manje.

Ko je tvoja podrška u ovom poslu?

Kaja: Kada nisam u kući radio svira mojim macama, ako me kada se vratim kući nagrade dobrom mažnjom onda znam da sam tog dana bila dobra.

Marko: Svi moji prijatelji, moja porodica pre svega i neki moji pod znacima navoda fanovi jer oni ne slušaju moju emisju i samim tim ne mogu da me pljuju po društvenim mrežama ili telefonskim razgovorima. Zahvaljum im se svima jer ne slušaju jer ne mogu da me kritikuju i to je kao podrška i više nego dovoljno.

Da si slušalac zašto bi slušao Kaju i Marka Na dlanu?

Kaja: Potrebno nam je više humora, više smeha ali ne usiljenog već iskrenog. Pružamo opšten razgovor koji obraduje sve aktuelne teme. Mi ćemo vas lepom energijom ubaciti u dan.

Marko: Zbog muzike jer je ona zvezda vodilja. Postoje vrlo interesentni džinglovi, ankete, telefonska uključenja. Između postoji ta neka ničim izazvana priča koju čovek pretrpi radi ovih lepših stvari u emisiji.

Novi jutarnji program Radija TRI slušajte svakoga dana od 7 do 11 h na 95.8

Pogledajte još