Studentkinja koja je skočila sa zgrade fakulteta ubila se posle raskida s dečkom

Jovana R. (26) iz Beograda, studentkinja Filološkog fakulteta, izvršila je samoubistvo juče ujutru, skočivši sa trećeg sprata zgrade tog fakulteta, na Studentskom trgu broj 3 u centru Beograda.

Kako “Alo!” saznaje, Jovanu je nedavno ostavio dečko, što je ona veoma teško podnela, pa se pretpostavlja da je to motiv samoubistva.

Ona je oko osam sati ujutru postavila stolicu i kroz prozor skočila u unutrašnje dvorište fakulteta. Njeno telo su primetili portiri koji su odmah pozvali policiju.

Studenti i zaposleni koji su poznavali nesrećnu devojku kažu da ne mogu da pretpostave zbog čega je devojka odlučila da oduzme sebi život, ali navode da je bila veoma povučena i ističu da je gotovo stalno nosila crnu odeću, što je svima bilo čudno. Inače, portiri juče novinarima nisu dozvoljavali da uđu na Fakultet.

Jovana R, koja je studirala Grčki jezik i književnost živela je na Banovom brdu, u Orfelinovoj ulici, sa majkom, koja je lekar, i sestrom, dok je otac, koji je takođe bio poznati lekar, preminuo.

Jovanina sestra Jelena juče nije želela da razgovara sa novinarima, već je odmah zalupila vrata porodičnog stana. Vest o samoubistvu studentkinje Filološkog fakulteta, šokirala je Jovanine komšije, koji nisu mogli da veruju da se njihova komšinica ubila.

-"U potpunom smo šoku. Ne možemo još da verujemo šta se dogodilo, a još manje da pretpostavimo koji je razlog što je odlučila da okonča život. U njihovoj porodici, koliko znamo, nije bilo svađa i nesporazuma. Ovo je velika tuga za sve koji su poznavali i nju i njenu porodicu", kažu komšije koje žive sprat iznad Jovaninog stana.

Kako „Alo!“ saznaje Jovana R. je pre nekoliko meseci bila izložena prozivkama na Fejsbuku, pošto se u februaru, na toj društvenoj mreži, obratila autoru teksta o Beograđanima. Jovana je tada između ostalog, navela da je studentkinja Grčkog jezika i književnosti, da je treća generacija Beograđana, a autora je oslavljavala sa „dečače“, navodeći da „nema pojma ništa o Beogradu i duhu ovog prelepog grada“.

Tada je napisala i da su joj roditelji lekari. U obraćanju autoru teksta, koga je čak pozvala i da svrati na kafu, navodeći svoje ime i prezime, deo grada u kom živi i svoj broj mobilnog telefona, rekla je da bi bilo dobro da nešto nauči od nje i da „proširi vidike“.

Za sebe je napisala da je „dobar čovek, redovan davalac krvi...“ Pisala je i da je završila nižu muzičku školu, odsek klavir, da je bila odličan đak u osnovnoj školi, da je završila Trinaestu beogradsku gimnaziju... Posle toga je bila izložena ismevanju. Inače, njen profil na Fejsbuku je ugašen.

Izvor: Alo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.