Studentkinja skočila u smrt držeći crni konac

Ovo pričaju kolege J. R. (25), koja se u ponedeljak ubila skočivši sa prozora zgrade Filološkog fakulteta u Beogradu. Policija je utvrdila da se devojka popela na stolicu, otvorila prozor i skočila s petog sprata. U njenoj ruci pronađen je crni konac, što njene kolege sa fakulteta povezuju sa razgovorima s njom nekoliko dana pred smrt. Kolege smatraju da je J. R., po ponašanju i pričama, mogla da bude članica sekte „Crna ruža“, najozloglašenijom na Balkanu.

Pričala je o nepravdama i mučilo je što neke stvari ne može da ispravi. Ponašala se čudno. Spominjala je sekte. Ali, nažalost, niko je nije shvatio ozbiljno - priča jedan od kolega nastradale studentkinje, a komšije su za devojku imali samo reči hvale.

- Izuzetno obrazovana, kulturna i fina devojka, kao i njena sestra, takođe studentkinja. Primetili smo da se u poslednje vreme oblači u crninu - kaže komšinica.

Članovi „Crne ruže“ sebi život oduzimaju po principu „bacanja kockice“, a poznati su i po tome da vrbuju isključivo visokointeligentnu decu. Tragično nastradala devojka izučavala je neohelenistiku, govorila je nekoliko jezika, svirala je klavir, a bila je uspešan student grčkog jezika i književnosti.

pressonline

Pogledajte još