Haos: Beograd potopljen, putevi u Srbiji zatvoreni!

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine i da vožnju prilagode uslovima na putu! Građani srpske prestonice su na društvenim mrežama postavili fotografije saobraćajnog kolapsa, vodopada i bujice vode koja teče ulicama!

Usled vremenskih nepogoda došlo je do obustave saobraćaja na sledećim deonicama:
– zbog odrona na državnom putu II A reda broj 139, deonica Krupanj – Loznica (očekuje se da će odron biti uklonjen i saobraćaj normalizovan za dva sata)
– zbog izlivanja reke Jadar na državnom putu II A reda broj 141, deonica Osečina-Pecka
– zbog odrona na državnom putu II A reda broj 141, deonica Pecka – Ljubovija
– zbog izlivanja reke Jadar na državnom putu I B reda broj 27, deonica Osečina – Loznica, u mestu Komirić.
– zbog izlivanja reke Jadar na državnom putu II A reda broj 137, deonica Zavlaka – Krupanj, u mestu Mojković
– na državnom putu II A reda broj 150, deonica Ljig – Belanovica.

Stanje u Srbiji je napeto jer nivo vode raste, u toku su evakuacije i vanredno je stanje u devet opština.

Stefanović naredio maksimalno angažovanje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je danas svim pripadnicima tog ministarstva da zbog poplava i stanja na putevima angažuju sve raspoloživo ljudstvo i mehanizaciju, u cilju pružanja pomoći i zaštite ljudi i imovine. Stefanović je pripadnicima MUP-a naložio da to urade u saradnji sa organima lokalne samouprave, saopštilo je MUP.
Ministar je nalog o maksimalnom angažovanju uputio načelnicima policijskih uprava i rukovodiocima organizacionih jedinica u MUP-u.Zbog obilnih padavina rastu vodostaji reka u Srbiji, a do sada su proglašene vanredne situacije u Valjevu, Lučanima, Ljigu, Gornjem Milanovcu, Ubu, Lajkovicu, Koceljevi, Mionici i Osečini, dok je zbog poplava šest osoba evakuisano u selu Dublje kod Valjeva.

Građani srpske prestonice su na društvenim mrežama postavili fotografije saobraćajnog kolapsa, vodopada i bujice vode koja teče ulicama

Kiša koja neprestano pada od juče popodne napravila je potpuni haos u Beogradu! Građani srpske prestonice su na društvenim mrežama postavili fotografije saobraćajnog kolapsa, vodopada i bujice vode koja teče ulicama.

Kako su najavili, kiša u Beogradu će padati do sutra kada se očekuje da situacija bude još dramatičnija.

alo/novosti.rs/nadlanu.com

Foto: Screenshot/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.