RADOSNA VEST: Od ponedeljka počinju vrućine, letnje temperature u maju i do 30 stepeni!

Srbija se davi u pljuskovima i poplavama izazvanim obilnim padavinama i izlivanjima reka, ali ovakvo (ne)vreme trajaće još samo nekoliko dana. Naime, već od ponedeljka će početi lepo vreme, a svi ljubitelji sunca mogu da se raduju, zato što će se temperature do kraja ovog meseca, prema AccuWeather prognozi kretati od 20 do čak 30 stepeni celzijusa.

(old_image)

Kiša će padati još samo narednih nekoliko dana, a već u ponedeljak se očekuje pravi prolećni dan sa temperaturom od oko 20 stepeni. Sredinom sledeće nedelje temperatura vazduha će rasti, a za onaj tamo vikend (23/24. maj) trebalo bi da termometri u Srbiji izmere tropskih 30 celzijusa. Slična prognoza važi i za poslednju nedelju maja i početak juna.

Paradoks je da se tokom noći i sutrašnjeg dana na planinama očekuje sneg, a sa početkom sledeće nedelje možemo uživati na temperaturi od oko 30 stepeni.

(old_image)

(old_image)

Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslvoa Srbije Predrag Marić rekao je da je do večeras na teritoriji Srbije evakusano 25 osoba, a da je u devet opština i jednom gradu proglašena vanredna situacija.

Situacija u Beogradu nije ništa bolja. Obilna kiša koja pada od prošle noći izazvala je poplave i kolaps u saobraćaju u određenim delovima grada.

telegraf

Pogledajte još