RADOSNA VEST: Od ponedeljka počinju vrućine, letnje temperature u maju i do 30 stepeni!

Srbija se davi u pljuskovima i poplavama izazvanim obilnim padavinama i izlivanjima reka, ali ovakvo (ne)vreme trajaće još samo nekoliko dana. Naime, već od ponedeljka će početi lepo vreme, a svi ljubitelji sunca mogu da se raduju, zato što će se temperature do kraja ovog meseca, prema AccuWeather prognozi kretati od 20 do čak 30 stepeni celzijusa.

Kiša će padati još samo narednih nekoliko dana, a već u ponedeljak se očekuje pravi prolećni dan sa temperaturom od oko 20 stepeni. Sredinom sledeće nedelje temperatura vazduha će rasti, a za onaj tamo vikend (23/24. maj) trebalo bi da termometri u Srbiji izmere tropskih 30 celzijusa. Slična prognoza važi i za poslednju nedelju maja i početak juna.

Paradoks je da se tokom noći i sutrašnjeg dana na planinama očekuje sneg, a sa početkom sledeće nedelje možemo uživati na temperaturi od oko 30 stepeni.

Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslvoa Srbije Predrag Marić rekao je da je do večeras na teritoriji Srbije evakusano 25 osoba, a da je u devet opština i jednom gradu proglašena vanredna situacija.

Situacija u Beogradu nije ništa bolja. Obilna kiša koja pada od prošle noći izazvala je poplave i kolaps u saobraćaju u određenim delovima grada.

telegraf