Šefovi DB na optužnici za ubistvo Ćuruvije

Tužilaštvo za organizovani kriminal, do kraja meseca, podiže optužnicu protiv Radomira Markovića (68) koji je kao tadašnji šef DB-a naredio ubistvo Slavka Ćuruvije. Milan Radonjić (54), u to vreme načelnik Centra DB-a u Beogradu, biće optužen da je organizator zločina. Ime Ratka Romića (51), u to vreme operativca Druge uprave DB-a, naći će se na listi optuženih kao saučesnik u ubistvu, dok će Miroslav Kurak (43), pripadnik posebne službe obezbeđenja u tajnoj policiji, dobiti optužnicu jer je na Uskrs 11. aprila 1999. ispalio smrtonosne hice u Ćuruviju.

- U istrazi ubistva Ćuruvije nedavno je završena analiza telefonskih poziva osumnjičenih. Ova analiza, uz iskaz Milorada Ulemeka Legije, ali i svedočenje braće Miloša i Aleksandra Simovića, jedan je od četiri ključna dokaza na kojima se zasniva optužnica - navodi sagovornik “Blica”.

Analiza, navodi naš izvor, pokazuje gde su se tačno nalazili osumnjičeni i otkriva da neki od njih prilikom saslušanja nisu govorili istinu gde su bili, s kim su se čuli i koliko puta.

Ulemek je svedočio 8. januara navodeći da je Marković naredio ubistvo, Radonjić ga organizovao, dok je Romić bio saučesnik u ubistvu. Nekadašnji komandant “crvenih beretki” Kuraka je označio kao ubicu.

Legijin iskaz o tome da je Kurak pucao na Ćuruviju potvrdili su dva dana kasnije, odnosno 10. januara, braća Miloš i Aleksandar Simović, osuđeni pripadnici zemunskog klana.

U istrazi, koja bi trebalo da se završi sutra, ostalo je da se još sasluša Branka Prpa, koja je takođe napadnuta prilikom ubistva Ćuruvije. Nju je jedan od dvojice napadača, a tužilaštvo veruje da je to Romić, udario u glavu, dok je Kurak pucao u novinara.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.