VUČIĆ PROGLAŠAVA VANREDNU SITUACIJU: Ovo je najveća katastrofa u istoriji Srbije!

Premijer i šef Štaba za vanredne situacije Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada Srbije danas u 13.00 sati doneti odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji cele Srbije.

- To će značiti angažovanje svih raspoloživih kapaciteta kako bi se ublažile posledice ove elementarne nepogode. Ovo je najveća katastrofa koja se ne pamti u istoriji Srbije. Niko ne može da pobedi vodu i vatru i zato je najvažnije da sačuvamo ljudske živote – naveo je premijer.

Slike govore više od reči: Situacija na ulicama Beograda

Na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije, premijer je zatražio od svih prisutnih izveštaje o situaciji i mogućnostima angažovanja na terenu, o najugroženijim tačkama i o daljim koracima u spasavanju ljudi i imovine. Pogledaj i : Neverovatno, ali istinito: Most plovi ispod mosta

- Tražićemo puni angažman svih lokalnih samouprava, državnih organa i institucija i na sva kriticna mesta poslaćemo najsposobnije i najbolje ekipe. Ne treba da se brani ono što ne može da se brani, poput mostića na Topčiderskoj reci – rekao je Vučić.

Premijer je pomenuo i da je u ugroženim opstinama u celoj Srbiji veliki problem pijaća voda, jer cisterne ne mogu da se probiju na mnogim putevima.

Telegraf.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.