UEFA kaznila Dinamo porazom od 0:3 protiv Libereca

BUKUREŠT, 25. avgusta 2009. (Beta) - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) odlučila je da kazni fudbalski klub Dinamo iz Bukurešta porazom od 0:3 zbog ponašanja navijača na utakmici sa Slovanom iz Libereca u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Odlukom UEFA Dinamo je službenim rezultatom od 0:3 izgubio meč i naredne dve utakmice u evropskim takmičenjima će igrati bez publike. Takođe, klub iz Bukurešta kažnjen je i sa 50.000 evra.

Utakmica između Dinama i Slovana odigrana je u Bukureštu 20. avgusta, a sudija je prekinuo meč u 88. minutu pri rezultatu 2:0 za Slovan zbog ponašanja domaćih navijača.

Pristalice Dinama, nezadovoljne rezultatom, srušile su ogradu na stadionu i ušle na atletsku stazu, gde su ih zaustavili redari i policija. Dok su se igrači povlačili sa terena, navijači su gađali fudbalere Dinama raznim predmetima.

U prvim reagovanjima u Rumuniji na odluku UEFA navodi se da je Dinamo "dobro prošao", jer se strahovalo da će klub biti kažnjen najoštrijom kaznom - suspenzijom od tri godine u evropskim takmičenjima.

Izvršni direktor Dinama Kristijan Borčea izjavio je danas da je klub dobio "poslednje pismeno upozorenje od UEFA da će biti suspendovan iz evropskih takmičenja ukoliko u naredne dve godine prekrši pravila".

Borčea je rekao i da strahuje za ponašanje navijača u revanšu u Liberecu, a utakmica se igra u četvrtak od 19.30.

Pogledajte još