fbpx

Balkan Up - festival stendap komedije

U sali PMF-a nastupiće sam krem izvođača stendap komedije sa ovih prostora, koji već godinama uspešno izvode svoje performanse u Srbiji a i van granica naše zemlje. Program se zove „Balkan Up“ jer će nastupati i komičari iz regiona, a sam festival će imati angažovani pristup pa će tako svaki dan izvođači stavljati fokus na jednu određenu temu.

Prvog dana festivala 21.5. tema večeri će biti kultura i mediji u Srbiji, a nastupaće Srđan Dinčić, Nikola Silić, Ana Zlatanović i Ivan Nikolić. Narednog dana 22.5. govoriće se o uvek aktuelnim društveno-političkim temama, koje će na duhovit način izvoditi Jelena Radanović, Tin Sedlar (Studio smijeha, Zagreb), Radomir Nestorović i Miloš Radojković. Završnog dana festivala 23.5. tema je mentalitet ljudi sa ovog podneblja, a izvode je Nenad Danilović (Neša Bridžis), Aleksandar Perišić, Marina Orsag (Studio smijeha, Zagreb) i Igor Krišan.

Bez obzira što spada u žanr popularne komedije, stendap je uvek neizbežno imao određeni vid društvene satire. U eri novih medija, kad su internet i posebno televizijski kanali preplavljeni raznim vidovima komedije, od sitkoma do rijaliti formata, stendap je neka vrsta povratka govorništvu i jednostavnoj formi društvene kritike. Kroz laku, naizgled “bezopasnu” priču, mogu se vrlo oštro i suptilnim sredstvima kritikovati trenutni problemi, kako u lokalnom, tako i u širem, globalnom kontekstu. Ovaj projekat se ostvaruje preko programa donacija i sponzorstava kulturnih manifestacija koji realizuje Erste banka, a u koprodukciji udruženja „Vido” i Standup.rs iz Beograda.

Ulaznice koštaju 300 dinara sve do dana izvođenja, kada se mogu kupiti na ulazu od 19h po ceni od 400 dinara.
U prodaji će biti već od ponedeljka 5.5. i to na sledećim lokacijama: kafe Oblomov, Kancelarija za mlade u ulici Save Kovačevića 5 (svakog radnog dana do 15h) i Medicinski fakultet. Sve informacije možete dobiti na internet stranicama:
FB: https://www.facebook.com/vecerismeha.rs
Partner festivala: www.standup.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.