Sol Kempbel potpisao za Nots Kaunti

NOTINGEM, 25. avgusta 2009. (Beta-AP) - Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Sol Kempbel potpisao je petogodišnji ugovor sa četvrtoligaškom ekipom Nots Kaunitijem.

Kempbel je na kraju prošle sezone otišao iz Portsmuta i pokušao je da pronađe angažman u jednom od premijerligaških klubova.

U junu ove godine engleski biznismeni su uz pomoć kompanije iz Dubaija preuzeli Nots Kaunti i doneli finansijsku stabilnost klubu. Za sportskog direktora postavljen je bivši selektor Engleske Sven Joran Erikson. Nots Kaunti je posle četiri kola prvi na tabeli Lige Dva (četvrte lige).

"Želimo da se takmičimo u boljim ligama i mislim da to možemo da ostvarimo, možemo da dođemo i do Premijer lige. Samo želim da igram fudbal, gladan sam fudbala", rekao je 34-godišnji Kempbel.

Kempbel je rekao i da nije dovoljno fizički spreman i da će najverovatnije za tri nedelje ući u formu.

"Nisam baš loš... Ali sigurno je da nisam potpuno spreman da sada zaigram u prvom timu. Verujem da ću za dve ili tri nedelje biti spreman za takmičenje. Moram da se prilagodim, sve je novo, ali želim da počnem od početka", rekao je on.

Bivši reprezentativac Engleske rekao je i da se raduje novoj saradnji sa Eriksonom, koji je trenirao reprezentaciju između 2001. i 2006. godine.

"On je sjajna osoba i svi ga poštuju. On je fudbalski čovek i mislim a je video potencijal ove ekipe. Želim da budem deo velikih ambicija kluba", dodao je on.

Kempbel je u karijeri igrao za Totenhem, sa kojim je osvojio Liga Kup 1999. godine, Arsenal sa kojim je dva puta bio šampion Premijer lige i osvojio tri FA Kupa i Portsmut.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je 73 puta uz jedan gol.

Pogledajte još