Ovi putni pravci su blokirani zbog poplava

0

Sledeći putevi su delimično ili potpuno neprohodni zbog izlivanja reka i poplava:

U Srbiji je i danas oblačno, s kišom i lokalnim pljuskovima, zbog čega su kolovozi mokri, a zbog izlivanja reka i poplava, neki putevi su neprohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta.

– Zbog mogućnosti odrona zemljišta večeras je obustavljen saobraćaj na Smederevskom putu u oba smera. U toku je intervencija pripadnika Sektora za vanredne situacije.

– Petlja Bubanj Potok- prolaz ispod autoputa tj isklučenje na obilaznicu je u blokadi zbog poplave;

– Zbog izlivanja reke na državnom putu II/141 Koceljevo-Osečina kod mesta Šabačka Kamenica saobraćaj je u potpunom prekidu;

– Izlivanje reke u mestu Jazovnik u opštini Koceljeva uslovila je potpuni prekid saobraćaja.

– Lipnički Šor-Tekeriš u mestu Joševa na državanom putu IIA reda br 138 usled izlivanaja reke Lešnice došlo je do potpuog prekida u saobraćaju.

– Obustava saobraćaja zbog pojave odrona na delu je na državnom putu IIA reda broj 139, deonica Krupanj-Loznica.

– Smederevski Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da bez preke potrebe ne kreću svojim vozilima jer su zatvoreni Beogradski put, Kolarska petlja, kao i petlja za izlazak na auto-put kod Vodnja. Koristi se pravac preko Ralje i kod treće kapije Železare Smederevo, a otvorena je leva traka iz pravca grada.

– Obustava saobraćaja zbog izlivanja reke Jadar na državnom putu IIA reda broj 141, deonica Osečina-Pecka.

– Obustava saobraćaja zbog pojave odrona na državnom putu IIA reda
broj 141, deonica Pecka-Ljubovija.

– U prekidu je saobraćaj na svim putnim prilazima Petrovcu na Mlavi.

– Obustava saobraćaja zbog izlivanja reke Jadar na državnom putu IB
reda broj 27, deonica Osečina-Loznica, u mestu Komirić.

– Obustava saobraćaja zbog izlivanja reke Jadar na državnom putu IIA
reda broj 137, deonica Zavlaka-Krupanj, u mestu Mojković.

– Obustava saobraćaja na državnom putu IIA reda broj 150, deonica
Ljig-Belanovica.

– Obustava saobraćaja na državnom putu IB reda broj 27, deonica
Valjevo-Slovac, u mestu Divci.

– Obustavljen saobraćaj na deonicama Kosjerić-Seča Reka, Makovište-Povlenska Kosa, deonice Orljevo-Rašanac i Ralja-Smederevska Palanka.

– Zbog izlivanja Jovanovačke reke u Ćićevcu obustavljen je saobraćaj od Poajata ka Kruševcu, a iz kruševačkog Jugoprevoza kažu da se autobusi ka Beogradu preusmeravaju iz Ćičevca ka Varvarinu, Obrežu, Katunu i Paraćinu, i da se iz pravca Beograda ka Pojatu vozila isključuju kod Paraćina.

– Od naših vozača koji dolaze iz Beograda dobili smo informaciju da je u selu Makrešane kod Kruševca u delu gde protiče Zapadna Morava voda narasla do samog puta i da je samo pitanje trenutka kada će i na ovom delu puta saobraćaj biti obustavljen – rekao je dežurni dispečer Jugoprevoza Dragan Golubović.

– U selu Jošju, na regionalnom putu Kruševac-Ribarska Banja od 17,30 sati, ni autobusi više ne mogu da prolaze. Saobraćaj je i u ovom delu preusmeren na alternativne pravce.

– Na državnom putu IB reda broj 27, kod Velike Reke, saobraćaj se odvija jednosmerno uz propuštanje vozila zbog vode na putu. Odron je 17 kilometara od Malog Zvornika prema Ljuboviji, dok je jedna saobraćajna traka zatvorena.

– Na državnom putu IB reda broj 28, deonica Loznica-Valjevo-Ćelije vode ima na sledećim lokacijama: Komirić 15 centimetara, Divci 20cm i Slovac 20cm.

– Odron je kod Valjeva i zatvorena je jedna saobraćajna traka. Na državnom putu IB reda broj 22, na deonici Beograd-Čačak, vode ima u Ljigu oko 10 centimetara i Ćelija oko 15cm.

– Došlo je do obustave saobraćaja na Ibarskoj magistrali iz pravca Ljiga, uspon uz Rudnik, pa nije moguća prohodnost ka Čačku. Alternativni put iz Čačka ka Beogradu je: Rudnik-Šatornja-Topola.

– Zbog radova na koridoru 10 kod pirotskog sela Ćiflik tokom prepodneva je obustavljen saobraćaj na ovom putnom pravcu, a vozačima se preporučuje alternativni pravac Pirot-Ponor-Bela Palanka.

– U okviru druge faze radovi na obilaznici oko Beograda u zoni petlje Batajnica, zbog uklanjanja nadvožnjaka i izgradnje pristupnih saobraćajnica, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u oba smera na novosadskom putu na izlazu iz Beograda kod petlje Batajnica.

– Na autoputu E-75, na deonici Pojate-Razanj, nastavljeni su radovi na mostu Perilovac, i deo tog mosta u smeru Niš-Beograd je potpuno zatvoren za saobracaj, dok će se u suprotnom smeru, saobraćaj odvijati dvosmerno. Očekuje se da će radovi trajati do 21. juna.

– Saobraćaj od Pojata, na auto-putu E-75, ka Kruševcu je obustavljen jer se na put izlila Jovanovačka reka. Očekuje se da će saobraćaj uskoro ponovo biti uspostavljen.

– U okviru radova na koridoru 10 na autoputu E-75 između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramade, aktuelna je devijacija u dužini od oko 800 metara. Saobraćaj se na ovom delu preusmerava kroz naseljeno mesto.

– U popodnevnim satima bujica je progutala deo asfalta ka selu Blaznava.
Putni pravac Topola-Rudnik je delimično prohodan, a zbog klizišta i odrona sobraćaj je dozvoljen samo putničim vozilima.

– Putni pravac Šatornja-Stragari je obustavljen za saobraćaj zbog oštećenja mosta preko Jasenice u selu Blaznava, a situacija je slična i na putu ka Rači u selu Sepci, gde se reka izlila preko kolovoza i mosta. Saobraćaj je obustavljen i za selo Maskar i Zagoricu.

Blic

Foto: AP

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.