PREPORUČUJEMO: 5 ukusnih i zdravih deserta

Zamenite mlečnu čokoladu onom tamnom, a sladoled zamrznutim jogurtom. Postoji mnogo ukusnih i zdravih voćnih deserta u kojima ćete uživati, a koji neće naškoditi ni vašem zdravlju, a ni liniji.

Voćna salata – Banane, jabuke, kruške odlična su kombinacija. Možete im dodati dresing u obliku jogurta ili limunovog soka. Svaki put kad vam se jede nešto slatko možete eksperimentisati i u svoju voćnu salatu dodati drugo voće. Takođe, voćnu salatu uvek možete začiniti sa malo cimeta ili đumbira. Isto tako, voće možete izmiksovati u blenderu, pa u voćnu kašu dodati musli, cimet...

Voće u čokoladi – Ako baš ne možete odoleti čokoladi, napravite ukusan desert od voća i tamne čokolade. Čokoladu rastopite i svoje omiljeno voće umočite u nju. Jagode i čokolada su odlična kombinacija, baš kao i banana i čokolada ili čokolada sa kruškom.

Pečene jabuke – Pečene jabuke su ukusne i lako ih je napraviti. Odstranite sredinu jabuke, te je napunite usitnjenim koštunjavim voćem ili nekim drugim punjenjem po želji. Dodajte malo maslaca i šećera, zagrejte rernu na 175 stepeni, te jabuke pecite oko 15 minuta.

Urme – Osim što su slatke i ukusne, urme su veoma zdrave. Kada vam se jede nešto baš slatko, posegnite za ovim ukusnim voćem.

Zamrznuti jogurt
– Ako vam se jede sladoled, odlučite se za zamrznuti jogurt. Jogurtu dodajte usitnjeno voće po želji, malo vanile ili cimeta, te ga ostavite da se zamrzne. Ovaj desert ima mnogo manje kalorija od sladoleda, a jednako je ukusan.

Pogledajte još