Slaviju čeka pakao na Marakani

Beograd, Madrid - U Češkoj ima malo fudbalera poput Tomaša Ujfalušija koji nikada u karijeri nisu obukli dres dva najmoćnija kluba iz zemlje "knedlički" - Slavije i Sparte, a opet su uspeli da postanu najstandardniji reprezentativci svoje države i ne samo to, već i da postanu kapiteni iste. Defanzivac madridskog Atletika uvek je spreman da odvoji vreme za predstavnike medija, nebitno iz koje zemlje dolaze. Popularni Ufi u ekskluzivnom razgovoru za Danas, vođenom pred utakmicu Atletiko - Panatinaikos (kvalifikacije za Ligu šampiona), priča o svom viđenju susreta Slavija - Crvena zvezda, reprezentaciji Srbije i prijateljstvu sa našim igračima. 

- Nadam se da će Slavija uspeti da ostane neporažena u Beogradu. Zvezda je klub velike tradicije, međutim, tradicija ne igra, već igrači. Ne znam trenutno kakvi su "crveno-beli", međutim, poslednjih godina u Evropi vidim samo Partizan, pa pretpostavljam da im ne ide. Nisam gledao prvu utakmicu ali sam upoznat sa rezultatom, pa očekujem da se Pražani plasiraju u Ligu Evrope, iako znam da im neće biti lako na paklenoj Marakani. Voleo bih da oni prođu jer su klub iz moje zemlje - iskren je neumorni defanzivac sa Vinente Kalderon stadiona. 

Rekli ste da ste čuli za Partizan, međutim, ni srpski šampion nije uspeo da pobedi Žilinu kod kuće.
- Partizan je za mene najpoznatiji klub iz vaše zemlje i moram vam reći da sam bio veoma iznenađen kada ste mi rekli da nisu pobedili Žilinu. Verujem da mogu da prođu dalje, jer slovački klub nije ništa posebno. Velika je razlika između njihovog klupskog i reprezentativnog fudbala. 

Kako komentarišete igre srpske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi ?
- Srbija posle dugo vremena ponovo igra kao kada su u timu bili Milošević, Drulović, Mijatović i Mihajlović. Imate veoma jaku reprezentaciju i ukoliko ostanete neporaženi protiv Francuske za koji dan, praktično ste već u Africi. Nadam se da ćemo tamo biti i mi, iako smo jako loše započeli ove kvalifikacije, i sada moramo da pobedimo u svim mečevima do kraja, nadajući se kiksu rivala.. 

Da li posebno nekoga cenite od sadašnjih srpskih fudbalera ?
- Zdravko Kuzmanović i Vlada Avramov, moji bivši saigrači iz Fiorentine. Napišite da su oni pre svega moji prijatelji pa tek onda kolege. Kuzi sam bio skoro kao tata kada je stigao u Firencu (smeh), a Vlada je sigurno jedan od najboljih golmana u Evropi, ali ima zaista žestoku konkurenciju u liku Sebastijana Freja. Nadam se da ću barem još jedanput u karijeri imati priliku da igram sa njima dvojicom - zaključio je kapiten Češke. 

Navijam za Bohemiansa 

Tomaš Ujfaluši odlučio je da srpskim čitaocima otkrije jednu tajnu.
- Mnogi bi očekivali da sa naklonjen ili Slaviji ili Sparti. Ipak, od malena navijam za Bohemians iz Praga. Iako nikada nisam igrao za zeleno-bele, uvek je to bio klub koji sam voleo i koji mi je najbliži - priznao je dugokosi fudbaler "jorgandžija" 

Pobeda protiv Jugoslavije, poraz od Srbije 

Kapiten "knedlički" je do sada protiv naše selekcije igrao dva puta. Prvi susret protiv tada Jugoslavije, Česi su rešili i više nego ubedljivo 5:0, u prijateljskom susretu igranom na stadionu Letna u Pragu septembra 2002. Revanš Srbije je usledio četiri godine kasnije, u prvoj zvaničnoj utakmici naše reprezentacije pod imenom Srbija. "Orlovi" su tada u Uherskom Gradištu slavili sa 3:1. 

www.danas.rs

Pogledajte još