fbpx

UPOZORENJE RHMZ: Raste vodostaj na rekama

Na Kolubari kod Valjeva, Slovca i Belog Broda vodostaj je iznad granica vanredne odbrane od poplava s tendencijom manjeg opadanja, a na Velikoj Moravi kod Ćuprije i Bagrdana očekuje se dostizanje granice vanredne odbrane od poplava tokom 18. maja.

Na Ljigu kod Bogovađe vodostaj je iznad upozoravajućeg nivoa sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja.

Na gornjem toku Tamnave kod Koceljeva vodostaj je u stagnaciji i manjem opadanju, a nizvodno kod Ćemanovog Mosta vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom stagnacije.

Na Ubu vodostaj je u stagnaciji i nalazi se iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja.

U gornjem toku Jadra kod Osečine i Zavlake vodostaj je u manjem opadanju, a nizvodno kod Lešnice u stagnaciji i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava tokom 16 i 17. maja.

Na Drini kod hidrološke stanice Radalj vodostaj je znatno iznad upozoravajućeg nivoa sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja, a na reci Jasenici vodostaj je iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja.

Granice vanredne odbrane od poplave na rekama Kubršnici, Resavi i Lugomiru su prevaziđene sa tendencijom stagnacije i manjeg opadanja.

Vodostaji na Mlavi i Peku su iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg porasta tokom 17. maja.

Na Belom Timoku kod Zaječara i na Crnom Timoku kod Gamzigrada vodostaji su iznad upozoravajućih nivoa (mere pripravnosti) sa tendencijom manjeg porasta tokom 17. maja.

Vodostaj na slivu Toplice će se kretati nešto iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom porasta tokom 17. maja.

Na Moravici, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji su iznad upozoravajućih nivoe sa tendencijom manjeg opadanja, a na donjem toku Zapadne Morave vodostaj će biti u umerenom porastu tokom 17. maja, a zatim u manjem opadanju, navodi se u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.