Maradona veruje u pobedu nad Brazilom

BUENOS AJRES, 25. avgusta 2009. (Beta-AP) - Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Dijego Maradona rekao je da je uveren u pobedu njegove ekipe nad Brazilom, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Argentina će 5. septembra u Rozariju dočekati Brazil, a petostruki svetski šampion je u mnogo boljoj poziciji jer vodi na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 27 bodova, ispred Čilea (26) i Paragvaja (24), dok je Argentina na četvrtom mestu sa 22 boda.

"Pobedićemo jer imamo bolje igrače. Pobedom ćemo pokazati šta sve možemo kao složna ekipa. Moji momci su snažni", rekao je Maradona u intervjuu za radio Palermo.

Selektor Argentine rekao je i da se Lionel Mesi razvija i napreduje mnogo brže od njega u tim godinama. "Nisam bio toliko dosledan kao što je Mesi. On se razvio brže ali i nije imao velikih povreda", rekao je Maradona.

Plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine izboriće prve četiri ekipe iz južnoameričkih kvalifikacija, dok će petoplasirana ekipa igrati baraž sa četvrtim timom iz kvalifikacione grupe Severne i Centralne Amerike i Kariba.

Posle utakmice sa Brazilom, Argentina će 9. septembra gostovati Paragvaja, a zatim će 10. oktobra dočekati Peru, a tri dana kasnije igraće poslednju utakmicu u kvalifikacijama sa Urugvajem.

Pogledajte još