Jovetić, Džeko, Safina i Krečmar: Sportisti šalju podršku Srbiji

0

Sportisti iz celog sveta pokušavaju da preko svojih profila na društvenim mrežama utiču na svoje fanove da pomognu ugroženima od poplave u Srbiji i Bosni

Nezapamćene poplave koje su prethodnih dana pogodile Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku izazvle su reakciju ne samo sportista iz regiona, već i onih iz sveta koji pokušavaju da apelima preko svojih profila na društvenim mrežama utiču na sve da pomognu ugroženima u poplavljenim područjima.

Dvojac iz Mančester Sitija Edin Džeko i Stevan Jovetić pozvali su sve da pomognu ugroženom stanovništvu i zapitali su se zašto se više ne izveštava u stranim medijima o poplavama koje su pogodile Balkan.


Printskrin: Twitter/@StevanJovetic8

– Zašto ovo nije glavna vest na svetskim medijima, Mora nešto da se preduzme kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć potrebna – napisao je na svom Tviter profilu Jovetić, dok je Džeko napisao da su ljudi koje voli u opasnosti i da ako ni zbog čega drugog onda bar zbog toga da svi koji mogu da pomognu.

Pored ove dvojice fudbalskih asova u akciju se uključila svetska rukometna legenda Štefan Krečmar. Čuveni Nemac je pružio podršku svojim prijateljima u Srbiji i svima zatražio pomoć.


Printskrin: Twitter/@kr73

– Užasno. Svim mojim prijateljima. Pomozite i podržite Srbiju.

Nekadašnja najbolja svetska teniserka Dinara Safina je učinila isto i rekla je da su njene misli sada sa ljudima u Srbiji.

– Sve moje misli su sa ugroženim porodicama koje su izgubile svoje domove. Pomozite Srbiji i Bosni – napisala je Dinara.


Printskrin: Twitter/@Dinarik27

Podsetimo da su se prethodnih dana u akciju pomoći uključili i Dejan Stanković, Novak Đoković, Miloš Jojić, fudbaleri i košarkaši Crvene zvezde, igrači OFK Beograda, Miloš Teodosić i mnogi drugi.

izvor: telegraf

Foto: Foto: Twitter/@EdinDzeko

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.