Gradonačelnik Šapca podneo ostavku

U pisanoj izjavi dosadašnji gradonačelnik je obrazložio ostavku rečima da je hteo da spreči dalju politizaciju pitanja odgovornosti.

"Da bi sprečio dalju politizaciju pitanja moje odgovornosti za rad na mestu komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije, sa kojeg sam smenjen odlukom Vlade Srbije u uslovima proglašene vanredne situacije za odbranu od poplavnog talasa na Savi, podnosim ostavku na mesto gradonačelnika", naveo je Milošević.

On je naveo da je posao komandanta obavljao savesno i odgovorno i da je u tome postupao prema uputstvima republičkog rukovodioca za odbranu od poplava.

Milošević je dodao da je najvažnije da grad bude sačuvan od velike prirodne nesreće ali i da je važno da, nakon prestanka vanredne situacije, bude utvrdjena i njegova i odgovornost svakog člana štaba.

Umesto Miloševića na dužnost Gradskog štaba postavljen je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Do izbora novog gradonačelnika tu funkciju obavljaće zamenik Nemanja Pajić iz grupe gradjana "Zapadna Srbija", koja je na proteklim izborima nastupala zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije.

U Šapcu vladajuću koaliciju čine ZZS Dušana Petrovića, grupa građana "Zapadna Srbija", Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i grupa gradjana "Selo-grad".

blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.