GRADONAČELNIK LOZNICE: Narednih dana početak saniranja šteta od poplava

"Najopasnije za bezbednost je na svu sreću iza nas, ali je pred nama jedan posao da se bar delimično otklone posledice poplava", rekao je Petrović novinarima.

On je dodao da je sinoć održana hitna sednica štaba i mesnih zajednica sa ugroženog područja i da je dogovoreno šta sve treba da se uradi da bi se sanirale štete. Kako je rekao, na sednici je precizirano šta sve treba da urade mesne zajednice, preduzeća, ustanove, gradska uprava, štabovi i šta je to što mora da urade republički organi.

"Važno je da se se uspostave komunikacije tamo gde ih nema, gde su oštećeni putevi, kolovozi i dva mosta u Dragincu i Dobriću, angažovali smo operativu da ovde uspostavimo privremeni saobraćaj, a u ovom momentu to će biti moguće samo za pešake, ali da se on kasnije obezbedii i za putnički i teretni saobraćaj", rekao je Petrović.

Gradonačelnik Loznice je rekao da od "Puteva Srbije" očekuju da već tokom sutrašnjeg dana njihove ekipe izađu u Gornji Dobrić da sagledaju stanje mosta i da će se ovih dana pristupiti saniranju šteta, popravci puta, a da bi rehablitacija mostova mogla da traje duže.

Trenutno se radi sanacija terena, uklanjanje uginulih životinja, ada se u saradnji da epidemijskom sluzbom radi na preventivi kako ne bi došlo do eventualnih zaraza.

Kako je rekao, stigla je jedna količina humanitarne pomoći i radna grupa priprema plan da najjugroženijima stigne pomoć u hrani i odeći.

"Težak je period pred nama, postoji svakako nešto što možemo da uradimo, očekujemo pomoć od Vlade Srbije, ali i Štaba za vanredne situacije koji imaju složen posao i u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Obrenovcu", kazao je Petrović.

Kako je naveo, gradska uprava oformiće pet komisija koje će od sutra krenuti na teren gde god je moguće u evidenciju šteta.

"Imamo problem sa klizištima, očekujem da sa Putevima Srbije uspostavimo prohodnost delimično prema Gučevu i još nekim važnim mestima, pratićemo stanje, jer posle ovakvih pojava idu klizišta", rekao je Petrović.

Izvor: Blic

Pogledajte još