Jarboli

Buđenje na sav glas

Grupa “Jarboli” rešila je da svoj šesti studijski album “Buđanje proleća”, umesto jednim većim, promoviše sa dva manja koncerta u Beogradu. Koji god da je razlog tome, ispostavilo se da ta ideja i nije tako loša. Manji klub pruža mogućnost prisnije i opuštenije atmosfere

Iako se u početku činilo da mala sala SKC-a neće biti baš puna, kako je vreme odmicalo, fanova i poštovalaca “Jarbola” bilo je sve više. Taman pred svirku, “kritična masa” je bila sasvim dovoljna da se napravi odlična atmosfera.

Iako je koncert bio zakazan za 22 sata, članovi benda su se tek sat vremena kasnije pojavili na bini, uz oduševljenje publike.

Mirni i skoro “zamišljeni” na bini, bez puno “scenskog” u svom nastupu, “Jarboli” očigledno nose neku posebnu energiju koja toliko dugo privlači pažnju naše publike. Zbog tekstova, dobrog zvuka ili nečeg trećeg, ali oni su svakako našli svoje mesto na domaćoj muzičkoj sceni. Da je to zaista tako, dokazuju i reakcije publike na svaku pesmu, i atmosfera koja je bila odlična od samog početka svirke.

Bez glume i šminke, bez pompe. Momci i devojka koji čine “Jarbole” zaista deluju kao bend koji to što radi, radi iz iskrene ljubavi I želje da kroz muziku izraze sebe.

Ako vam se dopada to što imaju da pruže, dozvolite da vam ove jeseni donesu “proleće” u kuću.

Ljiljana Zdravković

Pogledajte još