fbpx

STRAŠNO: Pobegao od poplave, ali ga dokrajčili carinici!

SLUŽBENICI mađarskog graničnog prelaza Roske, Mlađana Rajića (67) iz Malog Crnićeva poslali su u - smrt! Nakon preživljene tragedije, u kojoj je nesrećni Rajić izgubio ognjište u poplavama, njegovo bolesno srce usubotu veče nije izdržalo maltretiranja na mađarskoj granici. Rekli su mu da zbog nedovoljne količine novca u džepu ne mogu da ga puste kod sina u Beč.

Penzioneru i srčanom bolesniku u sedmoj deceniji života, Mlava je u petak uništila sve što je godinama gradio. Sačuvao je samo lična dokumenta, sa kojima se u subotu uveče uputio ka sinu Vladanu, koji živi u Beču. Zaustavljen je na graničnom prelazu Rozke oko 19 časova, gde mu je oduzet pasoš i gde je, na kraju, izgubio bitku sa izlivenom vodom.

- Čim mu je oduzet pasoš, otac me je pozvao i rekao da čeka na granici, bez dokumenata i da mu ne dozvoljavaju da se vrati na srpsku granicu. Zamolio sam ga da mi da graničara da mu objasnim situaciju, ali graničar nije hteo da se javi - kroz suze priča sin Vladan Rajić.

On je odmah iz Beča krenuo put prelaza Rozke i usput pokušavao da dobije granični prelaz. Kako kaže, sa ocem se poslednji put čuo u 20.28, kada mu je starac drhtavim rekao da je dobro, ali da mu je hladno.

- Nakon toga dobio sam granicu i objasnio im da mi je otac srčani bolesnik i zamolio ih da pozovu hitnu pomoć, jer mi je loše zvučao. Ponovo sam zvao i svog oca, ali su se na njegov telefon javljali graničari. Hitnu pomoć nisu hteli da pozovu - tvrdi Vladan Rajić.

Uplašen za očev život, dok je vozio prema Graničnom prelazu Rozke, Vladan je oko 21.30 pozvao i srpsku ambasadu u Mađarskoj. Ambasada je odmah poslala hitnu pomoć iz Segedina.

- Kada su stigli, moj otac je bio na izdisaju, jer je u međuvremenu doživeo i srčani udar. I pored ukazane pomoći, preminuo je nešto posle 22 časa. Za svo to vreme, mađarski granični službenici su samo stajali i posmatrali ga - kaže Vladan Rajić.

Sin je na granični prelaz stigao oko 1 čas posle ponoći. Pored ružne vesti o smrti svog oca, dočekao ga je i stravičan prizor - golo telo Mlađana Rajića ležalo je na podu, prekriveno starim ćebetom.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.