fbpx

POZORIŠTA ZA DECU DECI: Besplatne predstave za najmlađe ugrožene poplavama

Osim prikupljanja pomoći u obliku hrane, odeće, lekova, njima je svakako potrebno pružiti i podršku u vidu aktivnosti koje će im skrenuti misli sa traumatičnih događaja koji su ih zadesili. Zbog toga će sva beogradska pozorišta za decu igrati predstave u prihvatilištima gde su žrtve smeštene.

Malo pozorište Duško Radović, u skladu sa novonastalom situacijom, preduzima sledeće mere: Od 17. maja vozila Malog pozorišta su u potpunosti na raspolaganju Kriznom štabu Beograda Od 18. maja ansambl Pozorišta izvodi predstave u prihvatnim centrima širom grada, a u korenspodenciji sa odgovornim licima prihvatnih centara. Ovu akciju Malo pozorište Duško Radović sprovodi u saradnji sa ostalim beogradskim dečijim pozorištima – Pozorište Boško Buha, Pozorište lutaka Pinokio i Pozorištance Puž Od 17. maja Pozorište je otvoreno 24 sata za prikupljanje humanitarne pomoći, koje Uprava Pozorišta dalje distribuira U foajeu pozorišta se nalazi kutija za prikupljanje novčanih donacija Malo pozorište Duško Radović nastavlja sa svojim redovnim repertoarskim aktivnostima, te će se odvojiti i novčana sredstva od prihoda sa predstava koja se prosleđuju na nadležno mesto (račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženima 840-3546721-89, svrha uplate: otklanjanje posledica vanrednih okolnosti – poplave). Ovim dopisom želimo da naglasimo da su vrata Pozorišta otvorena i da stvaljamo na raspolaganje naše resurse. Takođe, stupili smo u kontakt sa našim prijateljima iz Obrenovca – sa Centrom za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, te su nam u vezi sa tim neophodne sledeće stvari: trenerke, farmerke, majice, veš i pribor za ličnu higijenu.

Pozorište Boško Buha pridružuje se ovoj akciji, u želji da najmlađima pruži utehu, i pokaže im da neko uvek misli na njih. Bajku „Snežana i sedam patuljaka“ ispričaće im Borka Tomović, Viktor Savić, Andrijana Oliverić i Boba Latinović, „Mačora u čizmama“ odigraće im i ispripovedati Goran Jevtić, Vladan Dujović, Nenad Nenadović i Miloš Vlalukin, duhovitu priču o Vešticama čuće od Katarine Marković, Bojane Ordinačev, Nemanje Oliverića i Sandre Tomić, priču o strahu „U strahu su velike oči“ ispričaće Maja Lukić, Nevena Ristić, Aleksandar Radojičić i Uroš Jovčić, a „Pipi Dugu Čarapu“ izvodiće Zorica Jovanović uz pomoć mađioničara Tomisava Magija.

Nadamo se da ćemo pomoći deci i njihovim roditeljima i učiniti teške dane koji su iza njih i koji ih očekuju bar malo podnošljivijima. Takođe, podsećamo našu publiku i sve građane dobre volje da pomoć namenjenu bebama i maloj deci (mleko u prahu, konzervisanu hranu, odeću, lekove) mogu doneti na adresu Pozorišta Boško Buha – Trg Republike 3, 1. sprat.

RASPORED IGRANjA PO PRIHVATILIŠTIMA KOJIM KOORDINIRA POZORIŠTE BOŠKO BUHA

PONEDELjAK, 19.MAJ 2014.

POZORIŠTE BOŠKO BUHA

1. Hala Pionir u 12 časova: PIPI DUGA ČARAPA I MAĐIONIČAR
2. Hala Pionir u 16 časova: SNEŽANA I SEDAM PATULjAKA
3. Beogradski sajam, Hala 11 (trijažni centar) u 16 časova: MAČOR U ČIZMAMA

POZORIŠTE PUŽ

1. Studentsko odmaralište Avala u 11 časova
2. Odmaralište uplja stena u 12 časova

POZORIŠTE PINOKIO

1. OŠ „Radivoje Popović“ Zemun u 16 časova
2. OŠ „Svetislav Golubović“ Zemun u 16 časova
3. Novi DIF (Plagoja Parovića 156, Banovo Brdo) u 16 časova
4. Republički zavod za sport (Čukarica) u 16 časova

POZORIŠTE DUŠKO RADOVIĆ

1.Kombank Arena u 16 časova

DOKTORI KLOVNOVI

1. Beogradski sajam, Hala 11 (trijažni centar) u 12 časova

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.