fbpx

UPOZORENJE RHMZ: Dunav raste od sutra do 22. maja

Vodostaj Dunava će nizvodno kod Zemuna, Pančeva i Smedereva biti u porastu i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od 22. maja, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Na Mlavi i Peku vodostaji su u opadanju i nalaze se iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja, naveo je RHMZ dodavši da će i na nizvodnom delu Mlave kod Bratinca vodostaji biti u opadanju.

PrintScreen Hidrometeorološki zavod

Na Tisi kod Titela vodostaj će se, od sutra kretati iznad granice redovne odbrane od poplave, dodao je RHMZ u upozorenju objavljenoim na svom sajtu. Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Kod Beograda "vodostaj će biti u porastu i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava od 21. maja" a "na donjem toku Kolubare kod Obrenovca vodostaji će imati tendenciju sporijeg opadanja".

Na Velikoj Moravi kod Ćuprije i Bagrdana vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava a "na Jasenici vodostaj je iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja".

Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.