Ispovest trudnice iz Obrenovca: Rusi su me nosili na rukama, beskrajno im hvala!

– Nisam želela da se evakuišem. Bilo me je strah od one prljave vode. Sad sam zahvalna spasiocima. Kada su prvi put došli, odbila sam da pođem sa njima. Uplašila sam se kada sam videla kako ta voda nadolazi. Noge su mi već tada otekle. Probala sam da krenem, ali sam se okliznula na stepeništu, koje je bilo mokro. Vratila sam se u stan. U glavi mi je bilo kako ću trudna da uđem u tu prljavu vodu. Da se inficiram, izgubim bebe – prepričava svoj strah Jelena, koja će roditi dve devojčice.

Spasioci su je molili da krene, čak su i čamac ubacili u zgradu. Međutim, ona od straha nije mogla da se pomeri. Kaže, bila je u šoku i nije mogla realno da razmišlja u tom trenutku. Ipak, spasioci je nisu zaboravili i drugi put su se vratili po nju.

Od stresa su joj krenule i kontrakcije. Žandarmerija ju je iz jednog čamca prebacila u drugi, gde su bile žene sa malom decom.

– Moram sve da ih pohvalim. Ljudi su do guše bili u vodi, a mama i ja se nismo nimalo pokvasile. Rusi su nas u rukama preneli do kola Hitne pomoći. I lekari su bili spremni na sve ako krene porođaj, a odmah je bio pozvan i ginekolog, koji me je pregledao u kolima Hitne pomoći – objašnjava Jelena. Njeno stanje sada je stabilno.

Obrenovac, koji je prvi stradao u katastrofalnim poplavama, danas je ponovo evakuisan. Opširnije čitajte OVDE

Blic