Akcija Teleton – za poplavljenu Srbiju

0

Radio-televizija Srbije (RTS) uz podršku Ministarstva kulture i informisanja organizuje u nedelju, 25. maja, nacionalnu dobrotvornu akciju, televizijski program "Teleton – za poplavljenu Srbiju", saopštio je danas RTS.

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za pomoć žrtvama poplave u Srbiji.

Tokom akcije “Teleton – za poplavljenu Srbiju”, u nedelju 25. maja, građani će moći da doprinesu ublažavanju štete od poplava u Srbiji upućivanjem telefonskih poziva iz fiksne telefonije ili slanjem SMS poruka.

Jedinstveni SMS broj je obezbedila Vlada Republike Srbije, broj 1003, za sve tri mreže mobilnih operatora – Telenor, Telekom i VIP. Cena poruke je 100 dinara, a sredstva će biti usmerena na račun Vlade Republike Srbije posebno otvoren za prikupljanje pomoći.

Sve donacije biće upućivane direktno na namenske dinarske i devizne račune koje je otvorila Vlada republike Srbije za uplatu pomoći postradalima u poplavama.

U toku TV programa “RTS Teleton- za poplavljenu Srbiju”, ugledne ličnosti političkog i javnog života Srbije, odgovaraće na telefonske pozive gledalaca, a svaki poziv biće direktna donacija.

Izvor: Blic/Tanjug

Foto: rts

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.