Mali: Nisam rekao ljudima da ostanu u domovima tokom poplave!

- To uopšte nije tačno. Ta naredba nije došla pre talasa, nego je talas došao mnogo pre toga. Time smo spasli desetine hiljada života - kazao je Mali.

Gradonačelnik je tako odgovorio na pitanje novinara o tome da deo javnosti traži njegovu odgovornost zato što je u petak 16. maja ujutro pozvao Obrenovčane da ostanu u svojim domovima, a da je potom navodno usledio najveći poplavni talas.
Mali je kazao da su takve tvrdnje "bezobrazluk".

On je naveo da se prva procena štete u Beogradu od poplava procenjuje na više desetina miliona evra i da će iz budžeta biti obezbeđena sredstva za pomoć ugroženima.

- Grad će pomoći, ali još ne znamo koliko, jer ne znamo kolika je šteta na objektima. Biće odvojena sredstva za sanaciju iz Grada, kao i iz Republike - kazao je Mali.

Po rečima gradonačelnika, u Beogradu je u prihvatnim centrima 5.000 ljudi, a 12.000 je ukupno evidentirano. Kako je naglasio, o tim ljudima Beograd će nastaviti da brine dok se situacija ne normalizuje i omogući siguran povratak.

Mali je istakao da je vrednost donacija koje su do sada stigle na račun, oko 80 miliona dinara. One će biti utrošene za kupovinu svih potrepština, a čuvaće se deo sredstva kada se bude napravila evidencija štete kako bi se usmerila na revitalizaciju Obrenovca.

U Obrenovcu je tokom poplava prošle nedelje evidentrirano 14 mrtvih, od kojih se, po rečima predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sedam utopilo, a sedam umrlo prirodnom smrću.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.