Šarapova želi prvo mesto na WTA listi

BEOGRAD, 26. avgusta 2009. (Beta) - Ruska teniserka Marija Šarapova ocenila je da nema mnogo šansi za trijumf na predstojećem Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, ali da veruje da ponovo može da bude prva na WTA listi.

Trostruka gren slem šampionka se u maju na turniru u Varšavi vratila na teren posle devetomesečne pauze zbog povrede ramena.

"Posle svakog turnira osećam da dobro napredujem, ali još se nisam dovoljno oporavila. Želim da zaboravim dugu pauzu, ali ne mogu da zaboravim da nisam igrala devet meseci", rekla je Šarapova u izjavi za američke medije.

Bivši svetski broj jedan rekla je da će dati sve od sebe na turnirus US Open, kao i da je "apsolutno" sigurna da će brzo napredovati do prvog mesta na WTA listi.

"Veliki sam borac, odigrala sam mnogo turnira i osvojila poneki. Svi žele da budu pobednici i ako kažu drugačije ne govore istinu", dodala je ona.

Šarapova posle pauze nije osvojila nijedan turnir, ali je pobedila sedmu teniserku sveta Veru Zvonarjovu, osmu Viktoriju Azarenku i 13. Nađu Petrovu. Ona je na turniru u Torontu stigla do polufinala gde je izgubila od Jelene Dementijeve, koja je kasnije osvojila turnir.

"To je bila uspešna nedelja, zadovoljna sam što sam odigrala šest jakih mečeva pred Otvoreno prvenstvo SAD", smatra ona.

Šarapova je od povratka na teren ostvarila 22 pobede i pretrpela sedam poraza, trenutno je 30. na WTA listi i biće među nosiocima na Otvorenom prvenstvu SAD.

Takmičenje na poslednjem, četvrtom gren slemu u sezoni - Otvorenom prvenstvu SAD počinje u ponedeljak, 31. avgusta.

Pogledajte još