Jokanović: Još sve zavisi od nas

ŽILINA, 26. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović rekao je da ishod revanš meča sa slovačkom Žilinom u baražu za Ligu Evropa zavisi pre svega od igre njegove ekipe, iako je veći deo javnosti u Srbiji optisao "crno-bele" nakon remija u prvom meču (1:1).

"Bilo bi dobro da smo neke stvari obavili još u prvoj utakmici, a ne da nas to čeka sutra. Kada si pobednik svi ti se kače o vrat, a kada nema rezultata svi te odbacuju. Ipak, i dalje tvrdim da u ovom momentu sve zavisi od moje ekipe", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare u Žilini.

Strateg "crno-belih" istakao je da je ekipa spremna za, kako je rekao, meč koji umnogome može da odredi dalji tok sezone za klub iz Humske.

"Ove sezone u Evropu smo ušli sa drugim ambicijama, da igramo Ligu šampiona, ali sadašnja situacija je naša realnost. Od sutrašnje utakmice nam sve zavisi. Znam da navijači očekuju mnogo od nas, a ekipa je spremna da pruži svoj maksimum kako bi ostvarila cilj", naveo je on.

Jokanović je rekao i da još nije izvesno da li će sutra nastupiti fudbaler sredine terena Almani Moreira, koji se povredio u prvoj utakmici sa Žilinom, ali se u tim vraća napadač Lamin Dijara, koji je bio suspendovan zbog žutih kartona.

"Imamo još 24 sata da vidimo da li će Moreira moći da igra, a na teren će se vratiti Dijara. Obojica su bitni šrafovi u našem timu, ali sutrašnju utakmicu dobijamo ili gubimo zajedno", poručio je on.

Jokanović je dodao da ekipa nije izgubila na samopouzdanju zbog remija sa slovačkim timom u prvoj utakmici. 

"Bilo bi apsurdno da se bavimo sportom, a da kažemo da ne idemo na pobedu u svakoj utakmici. Sutra ćemo pokušati da realizujemo svoje
želje i očekujem da na terenu vidim reakciju igrača
", zaključio je on.

Utakmica između Žiline i Partizana igra se sutra od 19.30, a očekuje se da će "crno-beli" imati podršku oko 300 navijača u Slovačkoj.

Pogledajte još