Nadal: Nisam u najboljoj formi ali mogu do titule u Njujorku

NJUJORK, 26. avgusta 2009. (Beta-AP) - Treći teniser sveta Rafael Nadal ocenio je u sredu da nije u najboljoj formi pred početak Otvorenog prvenstva SAD, ali da veruje da može da trijumfuje na poslednjem gren slemu u sezoni.

Nadal je napravio dvomesečnu pauzu zbog povrede kolena. On nije učestvovao na Vimbldonu, gde je trebalo da brani titulu, jer je, kako je rekao, više razmišljao o povredi nego o igri.

Bivši broj jedan rekao je agenciji AP da se trudi da ne razmišlja o povredi, ali da se sada oseća mnogo bolje i da veruje da može da osvoji prvi "Ju Es open" u karijeri.

Nadal je do sada u karijeri osvojio 36 titula u singlu, od kojih šest grend slem.

On je osvojio četiri uzastopne titule na Rolan Garosu (od 2005. do 2008. godine), titulu na Vimbldonu osvojio je 2008. a na Otvorenom prvenstvu Australije trijumfovao je ove godine.

Takođe, osvojio je i zlatnu medalju prošle godine na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Nadal je od 18. avgusta 2008. do 5. jula 2009. bio prvi na ATP listi, a zbog sjajnih rezultata na šljaci dobio je nadimak "kralj šljake". Španac je od 2005. do 21. maja 2007. zabeležio 81 uzastopnu pobedu na šljaci.

Takmičenje na poslednjem gren slem turniru u sezoni - Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku počinje u ponedeljak 31. avgusta.

Pogledajte još