Partizan i Zvezda danas igraju za prolaz u Ligu Evrope

BEOGRAD, 27. avgusta 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraju večeras revanš utakmice baraža za Ligu Evrope.

Srpski šampion Partizan od 19.30 igra u gostima protiv slovačke Žiline. U prvoj utakmici pre sedam dana bilo je 1:1 i "crno-belima" je pored pobede dovoljan i nerešen rezultat ali sa više postignutih golova nego u Beogradu.

Trener "crno-belih" Slaviša Jokanović istakao je da je ekipa spremna za, kako je rekao, meč koji umnogome može da odredi dalji tok sezone za klub iz Humske.

"Ove sezone u Evropu smo ušli sa drugim ambicijama, da igramo Ligu šampiona, ali sadašnja situacija je naša realnost. Od sutrašnje utakmice nam sve zavisi. Znam da navijači očekuju mnogo od nas, a ekipa je spremna da pruži svoj maksimum kako bi ostvarila cilj", naveo je on.

Fudbaleri Crvene zvezde imaće nešto teži posao protiv Slavije iz Praga pošto će morati da nadoknade tri gola zaostatka iz prve utakmice u Češkoj.

Trener Zvezde Vladimir Petrović rekao je da veruje u pobedu svoje ekipe.

"Ko ne veruje u pobedu, ne treba da dođe. Svi igrači i stručni štab sa nestrpljenjem očekuju utakmicu. Veliki je pritisak i jedva čekamo da vidimo šta će biti. Mislim da uz podršku publike možemo da pobedimo", rekao je Petrović.

Utakmica između Crvene zvezde i Slavije počinje u 20.30.

Pogledajte još